Invigning !

God morgon! ♥
Vilken helg jag varit med om! Vi hade nämligen invigning på jobbet i lördags. Best Western hotellet Baltic skulle gifta ihop sig med restaurangen "Agusta". Vi skulle fira att vi äntligen är ett med varandra! så vi rullade ut röda mattan, bunkrade upp baren med 200 liter vin, 3 fat starköl, 20 flaskor wiskey och lika mycket baileys. 220 gäster hade tackat ja och redan kl. 15 rullade det in folk. Köket hade gjort härliga snittar och små desserter, och till sist kom bröllopstårtan in. Vi hade FRI BAR och gästerna stannade till långt in på småtimmarna. (Gissa om all sprit tog slut....) Tilda var inhyrd fotograf som sprang runt och fotade alla gäster, tillbehör och de tusentals blommorna vi fick. (Kanske det dyker upp lite bilder här senare!)
 
Så länge får ni se en glimt av kvällen från min telefon,
 
 
 

Dagens tips!

 
 
 
 
HÄR kan ni både läsa och lära er lite fransk mat av Mattias. Lite fin tisdagsläsning liksom!

müsli

 
Jag har börjat göra egen müsli hemma eftersom det blir sååå mycket godare (och nyttigare!) än köpe-müslin. Dessutom så vet jag på så vis vad den innehåller eftersom jag är suuuperallerisk mot jordnötter. (På alla köpesförpackningar står det "kan innehålla spår av.")
Just nu massproducerar jag! Mattias älskar den, å lika så jag så det säger bara Slurp! så är det slut.

Frukost på sängen

 
Den bästa frukosten efter en PW i solen är gröt med blåbär, nypressad juice, en iskall kiwi och kaffe! mmm! Bästa sättet att starta dagen på.

Fastprintade

Dessa låtar är fastprintade i min hjärna just nu. De spelas enormt mycket på radion så det är väl därför. :-)

 
 
 
 
 
 

24 timmar om dygnet

Det senaste dygnet har jag;
Vaknat upp i en stuga i fjällen.
Åkt skoter.
Ätit middag hos föräldrarna.
åkt bil i 43 mil sammanlagt 6 timmar.
OCH jobbat 9,5 h.
 
Snacka om att utnyttja dygnets alla 24 timmar!
 
 
 
Det var precis en vecka sen jag kikade in och sa någonting sist, va trist! Men mina trogna läsare kikar in här varje dag ändå ser jag. :-) Kanske dags att fylla på med lite nytt då!
 
Ja som ni såg så är jag i alla fall inte rastlös. Det händer massor hela tiden och sånt gillar jag! Jag gruvar mig lite inför de närmsta veckorna som endast kommer att bestå av jobb men då får man blicka tillbaka på allt roligt som hänt istället.
I helgen har vi i alla fall varit till Fjällnäs och andas friskluft. (Läs: avgaser och tvåtaktsolja, det blev ca 14 mil på skotern!) Vi hade en jätte trevlig helg tillsammans med Mattias familj. Förutom skoteråkningen så åt vi Karins goda mat, spelade spel långt in på kvällen och besökte restaurang tusen uppe på toppen av ramundberget i Bruksvallarna.
HÄR kommer en bildbomb! Mattias provade deras råbiff på älg.


Men favoriten blev ändå de gigantiska biskvierna!
 


Vilopaus.


På lördagen försökte solen tränga sig igenom molnen.

Vägledning!

Anders, njuter utav utsikten.
 
 
Och som de kör... ibland blåhåller jag i mattias jacka och BLUNDAR! :)
 
 

monday morning


Heeeeeej Måndag!
När ni åker iväg på jobbet så går jag och lägger mig, det bästa med att jobba natt! Hoppas ni får en bra start på veckan, natti natti.

always on the road

 
 
 
Idag fick motorcykeln komma ut i solskenet!
 
Vi sov en natt hemma hos föräldrarna i helgen. Kände att vi behövde lite friskluft och umgänge. Sent på kvällen spelade vi "Med andra ord" (älskar det spelet!) tillsammans med Tilda och Erik. Skit roligt!! :-D
Mattias drog fram motorcykeln, jag tog en härlig promenad med mamma och sen åt vi middag allihop innan vi åkte tillbaka till Sundsvall igen och jag hoppade på nattpasset igen.
 
Hoppas ni haft en bra helg :-)
 

Taco-lördag




Taco-lördag it is! 
Trevlig helg på er :-)


stolt storasyster

 (Sorry för den dåliga kvalitén, jag print screena! hehe)
 
Stolt!
min syster var hit och fotade bilder på hotellet jag jobbar på, och nu har det skickats ut som en framsida för hela kedjan! hur kul som helst :-)

fredagssnacks

 
Ibland så kan det vara gott med något annat än chips och godis på en fredagskväll... grönsaker och dipp kan vara minst lika gott!

it was worth it!

Jag var som sagt och vittnade i tingsrätten i torsdags, och även om jag var så sjukt nervös innan så kändes det bra efteråt.
En erfarenhet rikare, och tjejen jag gjorde det för var tacksam. det visade hon genom att skicka ett jätte fint blombud till jobbet idag! Jag blev så otroligt glad när jag såg det! Vårblommor, åre choklad och ett jätte fint kort med ett fint innehåll (tänker inte visa upp här men det hon skrev gjorde att det kändes ännu mer värt det!).

Tack du fina människa!


 

shoes to love.

 
jag ääälskar mina nya vårfynd= Skorna! Med en tjockare sula, och kritvita rakt igenom! (Nåja, vi får väl se hur länge de håller...)
Igår åkte dom på. Det var ju strålande sol, 10 grader och sopade gator här i Sundsvall. UNDERBART!

i goda grannars lag.

 
 
 
 
I onsdags åt vi två-rätters tillsammans med våra grannar på Augustas kök! Jätte mysigt och gott. De berättade att fler försök till inbrott hade skett. tex. så har de varit och försökt slita upp alla våra förrådsdörrar (men inte lyckats som tur är.) Usch, det känns obehagligt när sånt händer...
Visst är vår dukning lite läcker!? Det sticker ut, kan man lugnt säga.  Nästa vecka ska jag få hoppa in i restaurangen igen. Det ser jag fram emot! Nu ska bara drinklistan pluggas in, och de 28 vinerna vi har. (Hjälp!)

Bil tripp

I tisdags var vi båda ledig, så istället för att sitta hemma tog vi bilen på en liten tur istället. Vi hamnade i Kälarne av alla ställen! Men jag har faktiskt tre kusiner där som vi kikade in och sa hej till innan vi for hem igen.
 
Det var eeevigheter sen jag var där. Och det starka minnet jag har där ifrån är när en utav kusinerna skulle döpas så vi fick bo på hotell! Jag min syster sprang runt där tillsammans med våra kusiner Erik och Jörgen (som är i samma ålder som oss) och så hittade vi hissen! jag och Erik hoppade in, Tilda sprang upp och Jörgen stod kvar där nere. på varje våning fanns en knapp man skulle hålla inne för att hissen skulle röra sig så Tilda tryckte tills hissen hade gått upp, å Jörgen tryckte tills vi hade åkt ner igen, (SKIT KUL!! vi skrattade så att vi höll på att både tappa andan och kissa på oss! (tills Erik kom på att han skulle lägga sig på golvet, och kila fast fingrarna mellan väggen och golvet på hissen så att han fastnade...) Erik skrek, jag skrek, Tilda och Jörgen släppte knapparna och där satt vi fast! Men så kom moster Mia springades och utan att hon tänkte på vilken knapp som var den rätta så blev det rätt... Tänk om han hade blivit av med alla sina fingrar alltså..... Men de såg ut som ett dragspel när han kom lös! fy... Haha fast nu är det en hemskt rolig histora att berätta :-)
 
Och här har vi hotellet! haha två våningar.... hissen var bara 1 trappa lång.
 

Ready, set, go!


Så har jag fyllt min reception för att klara natten.
 
Allt som behövs dessa nätter är en bra miniräknare, headset, hålslagare, gem, en dator (eller tre), pärmar, papper, iPad, kvittorullar och fakturerningspapper. Ready? SET. GO!

Converse

 
 
När man drar fram Conversen så vet man att våren är här!

sååå sööt!



 
Har ni sett en sån söt hund!!!
 
Nu vet jag inte riktigt om detta är en mops, men den påminner om den rasen i alla fall. (Kanske är det en fransk bulldog?!) Jag och Tilda har kommit fram till att om vi någonsin skaffar en hund så ska den heta Albin, och se ut såhär!  Jag har en arbetskollega som brukar ta med sig sin mops till jobbet ibland, lilla mopsen Bella! hon är också huuuur söt som helst. grymtar, snarkar och piper, haha!
 
 
Så var det sista dagen på veckan, SÖNDAG. Jag gruvar mig lite inför kommande vecka för jag ska till tingsrätten här i Sundsvall och vittna för något som hände för lääänge lääänge sen. HUR ska man komma ihåg allt som händer när man jobbar på ett hotell. Det uppstår ofta incidenter, stora som små. Men de ska väl gå bra, hoppas jag.
 
 
Annars då? Jo Mattias har gjort illa sig på jobbet, har fått sy handen och kan inte göra så mycket just nu, stackarn :) <3 Han kan inte diska heller så de får jag stå för nu i 10 dagar, buhu!
 
 
 

Hjälp!

Idag när jag kom till jobbet så märkte jag att jag fått en massa sms till paddan, trots att jag inte har något sim-kort i, och numren känner jag inte heller igen. (De går att se vilka de är på hitta.se men jag känner inte igen ett ända namn!!)
Jag har för mig att sms kan gå via iMessage om man lagt till sin e-post adress, men de är ju någon annan som skriver och som får svar från säkert sju olika nr. Jag kan sitta här och läsa deras konversationer... hur konstigt är inte det!? Kan någon snälla förklara för mig varför jag fått detta skickat till min iPad??? och framför allt: HUR får jag bort det!?

pineapple bowl.


Den här snyggingen kommer in till Lagerhaus i maj. Jag undrar om den finns i fler färger, och kanske i klarglas?! de vore snyggt!!!

Volvo-Made In Sweden


Idag for vi till Volvo och provade en ny V40 tillsammans.
Mattias är riktigt sugen på att köpa en ny bil, med både R-design och 18-tums fälgar! (haha, jaa jag har lärt mig massor!) jag kan nu se skillnad på olika Volvo-modeller, veta hur man tvättar en bil på rätt sätt, se vilka skillnader det är mellan årsmodeller och ja.... massor tack vare att jag lever med Mattias. haha eller tack vare, jag blir liksom tvungen att lyssna, jag har inget annat val! ;-)
 Förr kunde jag knappt se skillnad på om det var en volvo eller en BMW som stod på parkeringen. (okej jag kanske överdrev lite.. men typ så var det faktiskt!) och nu ser jag skillnaden på en s80 och en s60, och de är inte stor skillnad!! (om ni frågar mig alltså).

5 Vardagsbilder

Här kommer 5 vardagsbilder från min vardag via instagram.

Söndag: Söndagsflätan! Som sagt, tilda hon kan hon!      Måndag: Veckans bukett består utav rosor.
 
 
Tisdag: Middag: fransk bondpizza som avnjöts på Brasseriet tillsammans med syster! OOOH heaven...


Onsdag: Wolf of Wall street visades på bio och              Torsdag: Dags för nattjobb i receptionen.
vi hade götta upp till öronen....
 
 
 
Ja här kan ni se lite bilder ur min vardag från de senaste fem dagarna! Jag har inte uppdaterat här på länge, men kika in min instagram: towemickelsson för att hålla er uppdaterad!
 

Best Western Hotell Baltic

 
 
 
 
 



 

Här är lite härliga bilder från mitt jobb som Tilda tagit!
 
Just nu sitter jag framför datorn och gör nattkörningen. Ett program som tar ca 50 minuter, som ställer om systemet till en ny dag! (är lite orolig ibland för att jag ska råka klicka på "Stänga Konton" två gånger för då hoppar datorn över en dag och poffs så blev det lördag fast det bara skulle vara fredag...) De skulle bli total KAOS om det skulle inträffa...
 
Det är första natten utav 5 st, och jag börjar känna mig förkyld... det smög sig på redan i förrgår men nu känner jag mig både febrig, snorig och har lite ont i halsen! gah! jag vill INTE bli förkyld nu!! Jag har hört att Kan Jang( stavning?) ska vara bra, har ni provat den? Värt ett försök i alla fall!

a braid

 
 

En utbakad fläta gjorde lillasyster på mig i söndags! visst blev den fin!!! lite knixigt att få till den ska jag säga, men Tilda hon kan hon!  (ni gör en inbakad fläta fast åt andra hållet! haha)
och heeej ny vecka! jag sparkar igång den med ett nattpass, sen är jag ledig i två dagar innan det är dags för fem till. Vi har i alla fall fått vara hemma några dagar nu och njutit till max! underbart.
På onsdag (5mars) öppnar vi restaurangen, Augustas Kök! Ni kommer väl?! wow, vad spännande det kommer bli. det är mycket som fortfarande måste fixas, men mest bara småsaker. Spriten är beställd, menyerna är klara, maten preppas för fullt och personalen är taggade till tusen! Ring och boka bord på 060-140440 eller 060-140445! OBS. lördag är redan fullsatt.

Födelsedagstårta




Pappa fyller inte år förrän nästa vecka, på fredag men eftersom jag jobbar då så firade jag honom ikväll istället! 

Tårta skare va! 

(Så ville jag ha en bra anledning till att få göra en tårta. Har länge velat baka en tårta men jag kan ju inte göra det i lägenheten i Sundsvall för vem ska äta upp den liksom?? Jag och Mattias kan ju inte äta upp den själva ;-)

Den fick godkänt i alla fall, vilken tur! :-)

Eiffel Tower






Eiffeltornet kommer också från den underbara butiken som jag nämnde i föregående inlägg. 

Mäktigt, och det kommer bli pampigt i våran lägenhet! 

New shoes from ASOS






Heeeej härliga lediga helg! Du är sååå välkommen. 

Jag har har faktiskt varit ledig sen i onsdags och har hunnit med massor!
 
I torsdags öppnade en ny butik i gamla stan i Ljusdal som vi besökte. En antik-affär med gamla retro stolar/kaffekoppar/stringhyllor, fina bohemian-kläder, skor, burkar, glasflaskor, ja allt och till ett himla bra pris. Dessa snygga skor från ASOS fyndade jag där bland annat, och mycket mer men de får ni se i ett annat inlägg. Snygga va! Älskar den tjocka sulan, (och de faktum att de ser helt oanvända ut!) 

RSS 2.0