Gooo natt!

Säger god natt genom att visa er mina nyinköpta äggkoppar!
Från indiska 29:- st. :-)
Natti natti!


10 FORINT

Har växlat sedlar till små mynt, för vart man än ska parkera bilen här så måste man betala parkerings avgift!
Där emot har jag fått ett svårflörtat mynt som automaten inte riktigt vill gå med på! Sjutton också, har jag tänkt flera gånger men aldrig riktigt tittat på myntet! Gjorde det nyss, och insåg att det inte var en svensk krona, utan? Ja inte vet jag!!! Känner ni till detta mynt?
"tio FORINT"? På baksidan står det magyar koztarsasag"


Helgen

Har haft en toppenhelg hemma i Hälsingland bestående utav God frukost, härligt underbart god förrätt (ny favvis!) , skoteråkning, hårfärgning, snabbvisit hos älskade mormor, en titt i köpingen, träffat gamla vänner, -ja allt
Möjligt :) snart blir det middag i Järvsö innan vi åker hem igen, i morgon börjar jobbet igen med sju arbetsdagar framför mig. :-)


läckra tavlor





skulle så gärna vilja ha en sån här läcker tavla uppsatt på väggen hemma i lägenheten :)

Best western

Sådär ja! Då har jag avverkat mina två pass för dagen och kan med gott samvete ta helg!

Vi har haft en kontrollant på Baltic, som kollade allt från golv till tak, slet upp nybäddade sängar för att se om det inte fanns ett litet hårstrå eller gruskorn, kollade så att vi hade närproducerat i frukosten, kollade så att lister inte såg slitna ut, och satt väggarna inte var smutsiga. För varje fel fick man ett minus, och för varje bra sak en nolla. Själv var jag super nervös och klev upp en halvtimme tidigare bara för att jag verkligen skulle hinna fixa allt till frukosten- och gissa vad! Jag fick nollor helt igenom! :-D dessutom beröm och sånt gillar vi! :)
(kontrollen är något som alla best western hotellen får genomgå.)
Nu har Katarina bokat en utbildning för henne, mig och Ida i Stockholm i slutet på mars. Vi ska lära oss ännu mer om best western, samt ha en fin helg i Bromma ;) åh, jag vet att jag sagt det förut, men jag älskar min chef! :))

nåja, ni kan ju kika in bilden här nedanför! Titta villa smarriga muffins jag snodde ihop här om dagen! ;-)


Nallar i glas

Tänkte snart åka och jobba, men först slänga in en vink här! :)

För er som missat det (ganska svårt att ha missat det...) så fick Viktoria och Daniel en liten prinsessa i morse! Grattis till er.

På bilden nedanför ser ni två söta nallar i glas, jag och Mattias fick nämligen en sen alla hjärtans dag från söta Kristoffer på baltic igår :) tack vad gullig du är!


fröken fräken

(för att förstå detta inlägg behöver du nog ha läst inlägget nedanför.)









Vilka underbara arbetskamrater man har! :') helt otroligt! ♥

detta skulle aldrig hända hemma, *knack knack knack* "hej! dessa blommor är till Towe Mickelsson, är hon hemma?"    "hihi, ja det är jag det!"     "okej, varsågod, krya på dig hälsar vi på FRÖKEN FRÄKEN!"


Tacktacktacktacktack!!!!!♥♥♥ ni är bäst =)

Fy bubblan!

Fyyy bubblan va världen ska vara orättvis. I morse for jag till jobbet och öppnade som vanligt frukosten på baltic. När varorna kommer går jag ut till en lagomt så sur kille som fått stått och vänta alldeles förlänge.... Han drar in vagnen till bakgården och jag går efter (men märker inte att det är en stor isfläck under nysnön....) jag hinner inte tänka eller ta emot mig förrän jag ligger där, med huvudet bakåt slaget mot isen....... Det resulterade en (tack och lov lindrigare) hjärnskakning. Precis vad jag behövde just nu känner jag. NOT! Som om jag inte har problem så att det räcker och blir över.

Men det lilla ljuset i allt det eländiga var samtalet jag fick nyss! "hej vi ringer från fröken fräken här i Sundsvall och vi undrar om vi skulle kunna komma förbi i eftermiddagen och lämna över ett blommogram där ditt namn står på" hm! Roligt! Fortsättning följer! ;-)


Anna-Lena & Peter

Mina gamla lärare på slottegymnasiet kom och hälsade på mig på Baltic ikväll! Himla roligt! Se bara så glada de är :))

Ni är bäst !


Weekend !

Avslutar helgen helt perfekt!
Oxfilé, bakpotatis, Mattias champinjonsås och gott mirasou vin till middag, samt trevligt sällskap utav Alex såhär på kvällen. Tyvärr sitter de två pojkarna som fastklistrade framför Xboxet..... Men det är väl smällar man får ta!
Ha en fin kväll alle sammans!

Förresten! Grattis till RL (Hotell och restaurang programmet, HR) hemma i Ljusdal som än en gång tog hem första pris i juniormedaljen! De fick guld i sammanlagt 8 utav 10 grenar och tog därmed hem segern! (jag och min gamla klass var med och tävlade förra året, då vi bröt trenden genom att ta hem segern för första gången. (Sandviken har alltid vunnit förut)
Jag visste väl att ni skulle vinna! :-D


Besök

Har precis haft lite finfrämmande här igen, och denna gång utav Mattias farmor & farbror, Ingvar och Anita :)
Himla kul, och det satt fint med lite fika såhär på eftermiddagen efter jobbet :)


Små fina lappar :)

God morgon Towe!
Fina små lappar jag fått för dagens jobb! :-) Conny och Heléne kan det där med att "snääääälla Towe, gör detta så blir jag hemskt glad!" jag fick till och med agera kock i köket igår! Tacka gudarna för det jag hann lära mig av Peter Brolin på gymnasiet hemma i Ljusdal. Annars vette tusan om jag hade klarat det :)

På Connys lapp för dagen står det bl.a. "kör in fisken en snabbis på ånga" hm, undrar vad han menar med snabbis? ;-)
På Heléns lapp står det "glöm inte isvatten till konferensen, samt hitta på nått kul till killen som är mjölk allergisk!" hm, hur va det nu igen? Att inte tåla laktos är lindrigare jämfört med de som är mjölkallergisk? Så var det nog.


Men hejsan!

Alltså jag lovar er... Jag kan INTE stå i kassan på teatern och sälja godis, det går bara inte för jag äter upp allt!

Förlåt för lite bloggande men denna vecka har jag jobbat minst 10-12 timmar varje dag... Är riktigt seg i huvvet och ganska så trött. Slutar däremot kl. 18 och då har jag gjort mitt 12timmars pass! I morgon blir det där emot bara (!) 6 timmar vilket jag ser fram emot :-) jag är ledig nästa helg, och då ska vi hem igen, till korskrogen - Järvsö - Ljusdal! :)


Semla memla

Här kommer Mattias fina rim till mig som han så fint skrev till mig ikväll! :)

"här får du en memla,
Oj! Jag mena semla!
Hoppas den smaka,
För den tog tid att baka!"

-by Mattias ohlsson :)

Tack fina du! ;)


Fint kort

Fick visst något trots allt på hjärtans dag! <3


Onsdag 15/2-2012

God morgon !
Jag och Mattias träffades en gång igår vid kl. Halv fyra på morgonen, och sen en gång kl. Halv tolv på kvällen så det var den alla hjärtans dagen det!
Idag började han kl. 8, och slutar fyra, medan jag börjar fyra och slutar 12 så vi ses väl i morgon nästa gång (haha!) nog om det.

Igår hade vi möte på jobbet, vi tre som har hand om frukost, lunch och middag på baltic. Tänk, vad man växer som människa utav att få vara med och bestämma, bara en sån liten grej som att införskaffa juice maskin till frukosten eller inte. Man känner att man faktiskt behövs, att man kan det man håller på med! :-)


alla ♥ dag present





Trycker man på magen får man en massa pussar!!! :-D
Tack mormor♥♥♥

receptbok

Tack min älskade mamma! ♥







Igår fick jag en egen receptbok  utav mamma, med hennes bästa recept. bland annat dagismackorna här över, de är huuur underbara som helst! prova vettja! :)

12/2-2012

Dagen idag har varit helt underbar!

En start med mammas goda dagismackor (som jag även fått hem i frysen!) samt nypressad juice + äggmacka.
Farmor & farfar fick sig en påhälsning, kusin Ellen var hemma så vi lekte med pysselbok och iPad platta. Solen var framme, inte ett moln på himlen! Elina, Christian, Sara och Rebecca följde med för en fika på Condis (åh, ni är bästast! Tack för den fina stunden!!!) Jens fick sig också en påhälsning :) dessutom lagade mamma finmat innan vi tog firmabilen tillbaka till Sundsvall- och nu sitter jag här, i den snart rena nytvättade bilen som ska lämnas tillbaka till chefen i morgon (åh, bye bye fina BMW <3 )
Toppen bra helg på alla sätt och vis. Tack för det! :-)

Tänke visa er något fint så fort jag kommer hem, stay tuned!


God förmiddag♥

♥God förmiddag!
Det är dags att hoppa in i duschen om man ska hinna med en massa roliga saker idag innan vi åker hem igen!

Igår kom som sagt mina föräldrar och hälsade på samt shoppade innan jag och syster följde med dem hem till Hälsingland. Mommen (Mormor) vad med också! :-D ♥

När vi kom hem gjorde mamma en massa fat med olika slags plockmat, vilket var gudomligt gott! Vi satt och pratade medans vi mumsade i oss allt det goda.

Sen kom mattias, så vi åkte till Jarse (Järvsö) och hälsade på Mattias föräldrar Karin & Göran, sen for vi vidare för att säga hej till Sara, Rebecka, John och Christian som satt och spelade "Geni" på Condis. Himla roligt!

Idag ska vi fika, ett helt gäng faktiskt! men först ska jag hälsa på Farmor Farfar och kusinerna!
Duschen vare ja!

image description

image description

image description

image description


Mysig fredag

Sitter framför tvn och myser med lillan Tilda tillsammans med pizza, sushi, chips, godis, cider, läsk... :-) jätte mysigt! <3

I morgon kommer My family, vi ska shoppa, och sedan följer jag med dom hem till fina Hälsingland! Då ska jag passa på att bland annat träffa bästa Elina Swanholm för lite fika och skitprat, ni vet! :-)


Bästa Katarina!

Jag har verkligen vääääärldens bästa chef!
I helgen lånar hon ut sin bil (BMW'n med loggan på) så att vi kan åka hem lite "flott" som hon kallade det, hem till Hälsingland! Snacka om att hon är bäst, våran Katarina :-D dessutom fick vi en fredagspresent idag som bestod utav 500:- kr på kroppsbehandlingen här i Sundsvall. Vi får alltså välja själva om man vill köra en vaxning, en "topp till tå lyx"-(som jag funderar på att göra), en ansiktsbehandling, manikyr, färga ögonbryn, två timmars massage.. You name it!
Topp till tå lyx består i alla fall utav att man först får en Helkroppsmassage, därefter rengöring, peeling, ansiktsmassage, mask, samt en dagsmake-up! Två timmar för 400 kr... Åh!!!!!!!


10/2-2012

Så var det dags för frukostpasset igen! Det känns lite tungt såhär dags på morgonen eftersom jag jobbade 12 timmar igår... Men nog ska vi ta oss igenom denna dag också! Har ju hela helgen att se fram emot, då först lillan kommer upp och sover med mig ikväll! Och sen kommer resten av familjen i morgon:-) underbart!

Redaktionen på IKEA livet hemma äter frukost med ögat denna vecka, i alla fall vad som visas på bilderna här nedanför :)


Frukost!

Tänk för att idag har jag gjort frukost åt 60 gäster, helt själv, för första gången!
Äggröra, bacon, korv, fil&bär, lös- och hårdkokta ägg, pålägg, frukt, dryck- ja allt detta gjorde jag i morse innan jag öppnade kl. 06:00


Systembolaget

Ikväll gästar Systembolaget oss för att prova viner samt laga mat, kul!!! :-D
Hihi, himla kul att få vara med och faktiskt lära äldre människor något! Typ "här ska gaffeln ligga, och vinglasen ska stå såhär istället efter som du börjar med det" haha! :-) tror Mattias njuter lite i köket också faktiskt ;-)


Lite roligt...

Känns som att detta kanske inte var de smartaste någon gjort, att sätta dessa bredvid varandra...


Frukost

Så vare dags för jobb igen, trots att jag skulle vara ledig idag. Men innan det ska jag försöka tvinga i mig lite frukost bestående av fil och dessa guldiga grusstenar som BTW måste sväljas hel. Mmmmm.... :-)


Just saying!

Här har vi en stor anledning till varför vi inte behöver byta bil!!! (just saying!)

Eftersom jag slutade kl. Ett idag kom Mattias och hämtade upp mig. Två män i medelålders kom fram till bilen å frågade om vi kunde hjälpa dem att få igång deras nya (!) BMW som stått en hel natt i den, något kalla kylan (-22 ca) Vi for iväg å köpte startkablar, satte ihop bilarna och försökte starta deras bil men det visade sig vara omöjligt... Ni förstår vad pinsamt för dessa killar, när en gammal 940 Volvo från 90 talet står bredvid och försöker få igång den sprojlans nya bilen. Haha I'm just saying!


sylåda





Jag har köpt mig en egen liten sylåda! :) har inte så mycket att lägga i den än, men der räcker för att kunna sy ihop hålet jag fått på mina nya leggings i varje fall! :)

Tidig morgon

Ååå jag blir så arg på telefonen när den ringer först en gång 03:00 å sen nästa gång 03:30. Jag vet ju att jag ABSOLUT måste MÅSTE!!! Gå upp senast halv fyra för att hinna klä på mig, fixa till mig lite snabbt, äta nån frukost samt eventuellt skrapa rutor å sopa bilen innan jag åker till jobbet strax efter fyra. Ändå ligger man kvar å drar sig. Nåja jag kommer i varje fall i tid och nu har frukosten snart varit öppen i en timme :-)
God morgon gott folk!


norskar kan sin sak



Hahahaha, så typiskt norskar! eller? ;-)

natti natti



Mattias säger god natt med en fin bild ! ♥

kommer vara evigt tacksam för att få slippa kvällspasset ikväll! tack fina ni, nu ska jag sooooova gott :) ses halv fem i morgonbitti istället, pigg å gla!

"GÖTTI"







ÄNTLIGEN!!! Idag kom mina glasögon. Modellen kallas Götti och kommer från Switzerland, haha lite kul :)
Undrar varför glasögon blir så himlar'ns dyr? en liten båge och två små glas är ju allt som behövs liksom.... Men. det är ju som sagt nödvändiga, speciellt för oss som är lite halvt blinda! :-)


aLike

Sitter på jobbet nere på teatern och väntar på att gästerna ska gå. Jobbar dubbelpass idag och är sjukt trött, vill inte sluta 23:00 ikväll, för i morgon börjar jag halv fem på morgonen...

Hm för att ha något att göra så länge hittade jag en rolig app till telefonen där du kan jämföra vilken kändis du liknar! Jag blev Sarah Jessica Parker! :-D

Kolla vem du är genom att hämta appen aLike.


"Kontoret"







Känner ni igen dessa två figurer? jag antar att ni redan sett reklamen på tv! är det bara jag som verkligen lääängtar tills programmet "Kontoret" startar på tv4!? :) tryck på Björn Gustavssons bild för att se trailern.

vuxen tjej!

halloj! :-D
Idag den 1:a februari började min heltid på hotell Baltic, Best Westen. Månaden började med ett pass från 04:30-16:00. (yeeah!)
Nu ska jag jobba frukostar, samt a lá carte, och när månaden är slut ska jag även få lära mig receptionen! How great!?!
jag har även varit på mitt första riktiga personalmöte idag *stolt tjej, vuxenpoäng till mig!* Mötet varade i 3 timmar och var ingen höjdare, men nödvändigt! dessutom kände jag mig lite mallig som satt där bland alla vuxna och pratade om vad vi kunde förbättra osv. Men... det bästa med mötet är nog ändå fikat,mmm ;)

RSS 2.0