Summer outfit

Såhär såg jag ut idag. Fler bilder bjuder ja på i morgon, natti natti! :-*


Grattis!!!

Såååå tog hon körkort, min söta lilla lillasyster!!! Har nog aldrig varit såhär nervös förut, och det är ju inte jag som har tagit körkortet liksom!? Först skrev hon- och klarade det, sen körde hon upp- och klarade det med! GRATTIS ännu en gång! Du är bäst :-)


Jeansklänning

Just nu finns det mycket fint inne på H&M! Checka in denna läckerbit här nedan. En söt jeansklänning som fick följa med hem i söndags


Jordgubbstårta à la towe

Är det något jag är bra på så är det att överraska! Och då menar jag även mig själv.
Idag snodde jag ihop en jordgubbstårta bara sådär som blev rätt så fin (inte köpefin kanske men hemmagjord-fin!) imponerade lite på mig själv också faktiskt! ;-)
Men tyvärr så räckte den inte till alla 17(!) gäster som kom (herregud, 21 är inget man måste fira) men tack så mycket för fina presenter och för att ni tog er tiden att komma. Det värmer i mitt GAMLA hjärta! ;-)


När det är som bäst

Att beställa in en mojito sent på kvällen.

Att sätta sig på ett fik 10 på förmiddagen och beställa in födelsedagsfika.

Att sätta sig i slänggungorna på gröna lund med hjärtat i halsgropen och pirret i magen.

Att få somna bredvid syster på ett hotellrum.

Att vakna till världens brakfrukost.

-DET kallar jag semester!
Att jag dessutom har fyllt år idag, och fått de finaste presenterna och dom finaste grattis hälsningarna är ju ännu ett plus i kanten! Tack fina ni. Nu mår jag som bäst!!!


Kvällsdoppet

Det bästa kvällsdoppet?
Det tar du i sjön med vatten från små källor. Iskallt och uppiggande. Med vit sand och rent vatten. Det ligger en liten bit från huset, rakt in i skogen!


THE ONE

 
Kom precis hem med dagens fynd som ni kan se på bilden ovan! har lääänge länge letat efter den perfekta träningsskon, med gråa skosnören & neongul/gröna detaljer. Tror ni det är lätt att hitta!? svar NEJ! men idag stod dom rakt framför näsan på mig, och med 20% rabatt dessutom! ♥ Vilket kap!!!

men hallå där!

Hej hopp! Vad söta ni är som kikar in här, trots att jag inte lägger upp något nytt för er! Ska försöka ändra på det nu.
I söndags:

På Växbo Krog lunchade vi i söndags, jag tog en laxtallrik som satt riktigt fint! har ni vägarna förbi eller funderat på att åka dit? GÖR DET! restaurangen är femklassig, med skickliga kockar och trevliga servitörer. MEN det kräver att man bokar bord först. Får ni tid över så kika in i alla mysiga bodar som ligger runt om! där finner ni både loppisar, butiker, råvaror och en och en annan gris!  
 
jag bar min nya snygga sommarklänning från IvyRevel. (det var den som skymtades i påsen i det HÄR inlägget!) Älskar rosorna, kvalitéten och formen. (bättre bilder kommer bara syster lägger in dem på datorn...)

bagge i vardagsrummet?

Vart är sommaren???  det blåser & är kallt ute. jag vill ha minst 25 grader, 22 i vattnet och inte ett moln på himlen!
vi har i alla fall hunnit med några auktioner denna vecka. Väldigt se värdiga sådana! Vi har sett alla uppköpare och kan deras nummer. NR 7 köper bara skit.... NR. 3 köper allt utav värde, och NR 13 ska ha tvillingar så det blir mycket dubbletter där...
Tacka vettja loppisen vi gick på i London förra året jag och mamma! där fanns precis ALLT och då menar jag verkligen ALLT.
Kolla bara in dessa två bilder nedan:du kunde till och med köpa döda skalbaggar... 
 
 
 
Skulle ni vilja ha en sån här hemma i vardagsrummet?!? även om dom är hemskt äcklig så ångrar jag lite att jag inte köpte med mig nått sånt häftigt!!!
 

Vad säger ni?? ;-)
 
 
 

Falamål

Igår hade vi ett bord bokat för 15 personer på falamål.
Farmor och farfar har precis fyllt 75 år, 150 tillsammans(!) och det måste ju bara firas. Grillat och allsång, vilken hit!


Senaste fynden

Jag har nog inte visat er mina senaste loppis fynd!
En fin gammal bröd låda som jag tänkte förvara mina filtar i, en egen verktygslåda i plåt för endast 10 kronor, en gammal lykta och det bästa av allt: lampan! Sååå fin ju! Kommer passa jääätte bra i vardagsrummet.


Grillbuffé står på dagens meny

God morgon! ♥
Anledningen till varför jag är vaken såhär tidigt beror på lillasyster (höhö, känns bra att ha någon att skylla på.) Hon har nämligen börjat jobba i Färila, och jag cyklar med som sällskap! (cyklar mest för min egen skull om jag ska vara ärlig...)
Idag ska vi till älskade "Fala Mål" tillsammans med släkten från pappas sida för en bit mat och underhållning! Jag har ju jobbat där, säkert... tre år sen nu!?! herregud hur gammal är jag?! det ska bli kul att få träffa Linda och Ulrika igen. Sist jag hälsade på var nog innan jul nångång.
Mmm... åå grillat står på menyn!
Bilderna är från midsommar!

midsommarbilder

Här är lite fina bilder från midsommar, en gnutta sent men vem bryr sig liksom? ;-)

 
 

borett.se

Vill ni ha lite fina bilder att vila ögonen på en stund såhär på lördagsmorgonen? Tryck HÄR .

 
 
 

jobb-Outfit

Här har ni jobb-outfiten för sommaren 2013! (+ Converse, och ja jag vet! skit dålig bild.)
 
det är en timme kvar på detta arbetspass, samt 8 timmar i morgon och sen SEMESTERRR! vad jag ska göra? Lapa sol, kanske bränna mig, göra bomben, klia myggbett, äta hallon & jordgubbar, cykla, gå på loppisar, och... ja sånt man gör på somrarna  helt enkelt! :-D 

IVYREVEL

Jag vaknade upp vid den här som stod på sängbordet i morse! ♥
 

Vad som fanns inuti? Ledtråd:

sing hallelujah!

i helgen som var hittade vi ju ett helt hav med hjortron! jätte roligt!! tänkte visa er lite fina bilder som lillesystern Tilda har tagit! :-) 
 
 
 
 
 

Utbyggnad

Sådär ja! Nu kan man nästan tro att uteserveringen är klar, men icke! Varför? Jo för att den första glasskivan som skulle sättas fast i morse tappades utav byggarbetarna och gick sönder! En specialbeställd glasruta med osynliga värmeslingor i, tappades inte bara en gång utan faktiskt två! Andra gången fylldes hela gatan med glas...
Nu är det två månaders väntetid för att få ett nytt glas. Toppen! Tycket synd om mina chefer faktiskt!

Kollar ni noga på bild nr 2&3 så ser ni hur första smällen såg ut..


4 dagar kvar

 
smörstekt röding med brynt smör och skummad citrongrädde toppat med rädisor. serverades med kokt färsk potatis.
 
Mums!!! Jag har sån tur som får bo med en så duktig kock som Mattias! Det smakade himelskt gott!
 
Jag ska kämpa på den här veckan, för efter passet på lördag går jag på SEMESTER! i TRE(!) veckor. gud så skönt det ska bli.
Att jobba i receptionen såhär på sommarn är ingen höjdare, för det kommer in så många "walk in"-gäster som vi brukar kalla det. Gäster som bara tänker "äh, vi bor på hotell inatt" och det är ju himla mysigt! men det blir så mycket extra arbete. bara en eller två går bra, men som igår när jag hade 23 "walk in" så går man nästan i taket. Papper som ska skrivas, nycklar ska göras, kort ska dras, telefon ringer konstant, du är själv, mackorna i kylen tar slut och du måste springa och göra fler.... jaaa det finns att göra hurreni! *4 dagar kvar!* 
 
 
 

Rabarbersaft

 
 
 

morgonens att göra: Rabarbersaft!
 Allt du behöver är vatten socker citron, och rabarber så klart!
 

Två meningar

Den svenska sommarn är den bästa dagen på hela året!



Smultron är verkligen sommar på ett strå.


Fint guld

Skogens finaste guld hittar ni i Hälsingland. På hemlig plats!

Vi kom hem med sammanlagt 2,5 kg fina gula hjortron igår, och då plockade vi inte ens hälften eftersom många fortfarande var röda. Me like!


Projekt lägenhet

Igår hjälpte vi mormor att förvandla hennes nya lägenhet till en fin sådan! Mia tapetserade, jag målade dörrarna vita, köket blev vitt och mikron placerade vi i ett skåp. De är mycket kvar men gud så fint det blir! :)


Gatufesten 2013

I onsdags sjöng Petter på invigningen utav gatufesten! Grymt!!! Allt folk, dunket från högtalarna, alla små vagnar som sålde kringlor, sockervadd, chips, vofflor & munkar, lukterna som blandades, karuseller, fulla öltält... Ja hela stämningen! Idag spelar Icona pop och Teddybears bland annat.
V.27 i Sundsvall är sig likt, och det är alltid lika kul!

 

 


CLEAN

Mina tre favoritparfymer (alla från Clean) 
 
God morgon alla sömntutor! själv har jag varit vaken heeela natten lång och jobbat i receptionen. slutar om en halvtimme, sen ska även jag hem och sussa. 
Senare idag har jag och restaurangchefen Helene blivit bjuden till en minigolftävling med förtäring och starka drycker! Efter det ska vi få åka NorthCars JEEPar till invigningen utav gatufesten som äger rum ikväll. det ska bli spännande :-) ser ut att bli fint väder också! kanske slänger upp någon bild lite senare idag. God natt så länge.

Gamla spel

Förutom att restaurangen och entrén på hotellet jag jobbar på byggs om, så byggs det även om på våning två med fler rum (väldigt lyxiga sådana!) och eftersom hotellet är så gammalt så finns det tusentals olika gångar och vrår. Ni ska bara se källaren! Ser nästan ut som gångarna i filmen "bröderna lejonhjärta" om ni minns? Stenväggar, ganska små. Med flera avvikelser så tillslut vet man inte vart man är!
Hur som helst. På våning två har de slagit ner väggar och byggt nya, rivits golv och lagt in nytt, så här om dagen kom bland annat dessa roliga fynd fram.
Spelet "kampen om Sundsvall" , typ monopol. Ouppackat! Roligt ju! Även gamla schampo flaskor med best western loggan på.

Nu: dags för sista nattpasset!


Ombyggnation pågår

Hotellet håller på att få sig en riktig förvandling!
Förra veckan slet arbetsgubbarna upp golvet i restaurangen, och titta så fint golv de låg under! Fick jag bestämma så skulle väggarna få vara vit och det gamla golvet komma fram. Tyvärr är det inte riktigt hållbart med tanke på alla glas som skulle gå i miljontals delar om det tappades... Men håll med mig om att det var himla tjusigt?


loppisfynd

På söndagen efter Höga Kusten Game Fair tog vi småvägarna tillbaka till S-vall ihopp om att få se någon loppis. Och jäklar vilka fina loppisar vi hittade!!! rena rama drömmen. 
På ett ställe hade de bara gamla fräna saker som tex. köttkvarnar, nån gammal våg, en fin pappersrulle, en jätte gammal kassa som faktiskt fungerade! 
 
Här nedan kan ni se vilka fina fynd jag gjorde!
 
 
Mandelkvarn. Har ni sett en sån förut? Nu har ni! :-) Visst är den fin?? Passar superbra på min rostfria hylla i köket.
 
 
 
 
Gamla fina silverbestick. Tanten förklarade att hon "inte ville vara för dyr på dem" så 1kr/st. Fynd! 
 
 
 
fina rostfria kantiner (!?) hallå, vad kallas dessa när de är såhär små? 
En till mamma, och en till mig! :) 
 
 

1 juli 2013

När jag vaknade idag vid tre-tiden (jobbat natt!) så upptäckte jag att det låg såna här på köksbordet! Karin och Göran hade visst varit hit med lite (så som jag vill kalla det) underlägg för grytor mm.  Guud vad snällt! TACK! :-D
Under ett par dagar nu så har vi, förutom att jobba, varit uppe på Höga Kusten Game Fair , fått besök av Thomas, Hanna och Anders, haft två härliga dagar med svärföräldrarna inkluderat med fina middagar, shopping utflykter... dessutom har vi varit på loppis! senast igår och fyndade massor som jag redan tagit kort på och tänkte visa er.  
 
Måste börja göra mig klar för ännu ett nattpass på 12 timmar. Men räkna med ett inlägg lite senare ikväll! ♥

RSS 2.0