tonight

Titta bara så fina arbetskamrater jag har!  här har vi Linnea och Simone. Ikväll firade vi allmänt och hade en otroligt fin kväll tillsammans med god mat. Sånt gillar jag :) tack för det tjejer! ♥

lite skryt här då.

 
i morgon natt jobbar jag mitt sista pass innan en lååång ledighet på... 16 dagar! Fattar ni vad skönt de ska bli?! Men för att inte ligga minus på timmarna så har jag jobbat ihop dessa dagar ändå. Då kan man känna att man är väl förtjänt av en semester till Marrakech i Marocko, och en härlig resa till fjällen efter det för att fira nyår. Jag älskar att ha något att se fram emot! De blir så mycket enklare att jobba på då. 
Förutom att jag jobbat rätt mycket så har jag hunnit packa mina väskor. en för sommarvärme och en för vintern i fjällen, sökt nytt jobb, varit hem en sväng, ätit middag gånger två med fina arbetskollegor, tagit hand om en lägenhet till min granne som ligger på sjukhus, besíktat bilen, bakat till en hel armé och hjälpt min vän Pontan me telefon och bil. Inte illa det va?! känns som att jag utnyttjat månaden till max! :)
 
 

Man vill alltid ha mer







Varför fyller jag inte år eller firar julafton iår nu när jag vet vad jag vill ha?! Haha. Visst är dom fina! Träningstights från stronger.se 
Gillar dom högst upp liiiite mer än de två andra ;-) snälla tomten, kom till Marocko i år istället. Jag befinner mig i marrakech. 

2 gåtor

jag älskar sånna här gåtor. Snälla! Försök verligen att lösa dom innan ni rullar längre ner och kollar vad svaret är. Detta är nämligen två gåtor som barn har mycket lättare att lösa än vi vuxna. 
 
1. 
 
OCH:
2.
 
 
 
 
 
 
 
1. Svar: 
Bussen kör åt åt vänster. Eftersom vi inte ser några dörrar betyder det att de är på andra sidan. Dörrarna är alltid på höger sida i bussens färdriktning. Alltså: Bussen kör åt vänster.
 
2. Svar:
87.
Nyckeln är att läsa siffrorna uppochner. Då blir det 86,87,88,89,90,91.
 

16 dagar kvar!

 
I skrivandets stund är det bara 16 dagar kvar tills jag flyger till Marocko! Wohoooo!
 

Saffransrutor i långpanna

Om ni känner för att baka något väääligt enkelt och supergott, prova detta recept. Juliga kärleksmums/snoddas/mockarutor som innehåller saffran istället. :-)

 

 

Det här behöver du :
6 st ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 kuvert med saffran
3 dl vatten

Glasyr:
200 gram smör
8- 9 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1 tsk pressad citron

 

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader, och ta fram en plåt / form och klä den i bakpapper eller smörj och bröa.
Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan de torra ingredienserna till kakan, och vänd ner i smeten. Vänd ner saffran och vänd ner vattnet och rör tills du fått en en klumpfri smet. Häll ut i formen och ställ in i ugnen i cirka 20- 35 minuter, provkänn med sticka. Under tiden gör du glasyren, smält smöret och rör ner alla ingredienser till glasyren och vispa den slät. Låt svalna något och  låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren. Strö över kokosflingor eller strössel och ställ svalt yttrligare en liten stund innan du skär upp kakan i bitar.
 
Receptet kommer från Jennys matblogg. 

Peanut baby

 
 
hahaha älskar det här klippet! :'D tänk om min lillasyster hade fått för sig att göra detta på mig när jag var liten. hade varit sååå död. (tål inte jordnötter) hahaha.
 

RSS 2.0