Fredag!

Visst har jag fina arbetskollegor! Stina och Elnara får stå för den fina bilden idag.
Tandläkarbesök och bärplockning står på schemat idag. Sitter faktiskt och väntar på Mattias utanför tandläkaren just nu... Skönt att vi båda blev ledig hela helgen och även fredag, det händer inte ofta så igår passade vi på att åka hem till Ljusdal/Järvsö/Färila. Synd på det deppiga vädret bara... Annars är allt sig likt! :)


Fall 2013

Jag hittade tre superfina outfits inför hösten! De är precis såhär jag vill se ut!


Ankomster

Det är alltid lika spännande att kolla ankomsterna för morgondagen när man jobbar i receptionen. I morgon kommer tillexempel Charlotte Perelli och sover över så hennes nyckelkort har jag gjort nu. 
Kommer ihåg när Magnus Uggla bodde här och skulle betala för något han satt upp på rummet, va liten han var när han stod bakom disken. Nådde knappt upp! :-D
Det bor ofta "kända" ansikten här, vilket jag tycker är jätte roligt! Det gör det lite extra roligt att jobba ;-)
 
 

Surdegsbröd

Här på sjögatan 2 så tillverkas det numer surdegsbröd varje dag! Han är bra händig den där Mattias! :-)
 
 
 
 

Min dag

Tidigare idag tog vi bilen ut för att göra lite ärenden tillsammans jag och Mattias! Bland annat så "storhandlade" vi (okej, det gick på lite drygt 500 kr så storhandla kanske man inte ska kalla det..) Men mat för resterande dagar då vi är hemma. Så var vi och kikade på lite nya bilar. (Mmm! jag skulle kunna köpa en bil bara för lukten! det luktar ju väldigt gott i en ny bil!.) Vi kom hem, gjorde egna köttbullar, bakade surdegsbröd OCH bullar! Köttbullarna åt vi sedan till middag med kokt potatis, brunsås och lingonsylt och avslutade kvällen tillsammans framför idol! Det var min kväll det, och sen började nattpasset i repan igen. 
 
 
 

JACKAN

 
 
Alltså den fina jackan!!! som jag redan pratat om.... systrarna Mary-Kate & Ashley Olsen har tillsammans gjort en klädkollektion för bikbok, och man kan verkligen se "deras egna stil" i kläderna. Så klart så har jag ännu en gång(!) förälskat mig i en utav jackorna! Huuur tuff?! knapparna, alla detaljer... åh. Den som köper denna åt mig ska få en stooor puss på kinden!

Hyfs

ni som följer restauranghyfs på Facebook kan ibland precis som jag få några goda stunder med skratt! vet att jag har sagt det förut men de är ju bara sååå kul! Ibland kan man ju fundera över hur folk tänker....
för er som inte vet vad jag pratar om så kan jag berätta att det finns en sida på FB som följs av tusentals. där  skriver folk ut roliga citationer som hänt under dagen. exempel: 
(klicka på bilden så blir den stor) 
 
 
 
jag har en egen historia från receptionen!: 
en gäst ringer: hej! Jag skulle vilja boka ett rum hos er inatt. 
(Jag) hej! Det ska vi fixa, vill du boka ett enkelrum, eller kanske ett dubbelrum? Hur många är ni? Enkelrummen ligger på 840 kr och dubbelrummen på 1040kr inklusive frukost. 
-vi är två st och har en dotter på två år så vi kan ta ett enkelrum. 
(Jag) ja fast där står en säng på 90cm så jag skulle rekommendera att ta ett dubbelrum eller ett 3bäddsrum istället. 
-vaa!?? Varför har ni så små sängar!? Då vill jag be dig ställa in en extrasäng i enkelrummet istället! 
(Alltså för det första så heter det ju enkelrum för att det är menat för 1 person, därav en säng. För det andra så hatar jag när folk försöker komma så billigt undan som möjligt men ändå få det  toppklassigt!) 
mitt svar: det kan vi göra men då kostar det 250 kr för extrasängen. (Förstår ni, det blir alltså skittrångt OCH det kostar mer än ett dubbelrum då)
 -vi tar det! (Brukar oftast bli svaret) 
Det värsta är att detta händer dagligen. Men är man så dumsnål så förtjänar man inte bättre ;-)
 
mitt råd: tänk till, inte bara en utan två gånger ;-)

Snigel?

 
 
 
 
Thomas och Hanna kom till Sundsvall igår så vi passade på att bjuda hit dom på lite mat. Sniglarna gjorde vi mest för att få se deras miner. Och ja, de var värt det!! Haha. Sen så gjorde Mattias nån jätte god mat som vanligt, och mätta och belåtna blev vi! 
idag börjar en ny vecka igen. Skönt, eller? På sitt vis och det bästa av allt är att jag bara jobbar måndag, tisdag och onsdag natt, sen är jag leeeedig! Hela torsdag och fredag + helgen. Vet inte när det inträffade senast :) 
 
 

Kräftskivan!

Stina och Linnea hade dukat upp till världens finaste kräftskiva i lördags! 
 När vi väl kom fram var det bara att slå sig ner, vilken lyx! Kräftorna var himmelskt goda, räkorna, aiolin, salladen, och alla tillbehören med för den delen. Och vilket gäng, superfina och glada hela bunten. Tack för det, flickor! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kräftskiva

 
 
Ska iväg på en tjejig kräftskiva ikväll och hittade en väldigt lämplig present för detta: ROSA saker!
 
talk to you later......
 
 

iphone case

my new iPhone case.  like it a lot.

Keep it?

 
 
Jag hittade en suuuperläcker och skön jacka inne på BikBok idag. Nu är jag lite osäker på om jag ska ha kvar den, just för att jag redan äger typ.... 100 jackor?! alltså jag tror allvarligt inte att någon annan människa på denna jord har så mycket jackor som jag har! meeeen, den är ju fin! och har en jätte härlig färg.
hmmm........... vad tycker ni? Keep it?
 

Topp tre just nu

på barista inne i stan finner ni den goooodaste drycken: frysta jordgubbar, melon och lättyoghurt!
 
 
På gymmet peppar låtarna från radioplay grymt bra! Välj gym-ikonen .
 
 
Den ljuvaste doften just nu hittar ni inne på body shop. En olja du smetar på efter du duschat, du kan använda den på kroppen, i håret och i ansiktet. Jag är helt beroende! du blir inte bara babylen, den doftar himmelskt också
 
 
 

The man!

 
 
 
 
 På min vagn står han! Fina Johnny Depp! 
 
Har ni förresten sett att min vagn har fått tillökning? Meeeer iittala glas och denna gång för champagnen! Fick dem utav Mattias i födelsedagspresent. Kom precis på att de även ligger ett presentkort hemma och väntar på mig, hoho va kul! Lämnade det hemma hos mamma och pappa eftersom just den butiken som presentkortet gäller på bara finns där. Så nästa helg när jag (äääntligen!) ska hem så ska jag nog köpa lite fler glas ;-)
 

IKEA katalogen 2014

 
Finally!  tidningen är äntligen här! det är mycket färgstarka detaljer i den- coolt! En färgklick sitter ju aldrig fel.
Inte fått den än? Läs den HÄR istället.
 

på rostfria hyllan i köket

 
 
 
 
Sådär ja. då var det höstligt och fint i köket också.
Svamp affischen har faktiskt Mattias köpt. Snygg va!
 
 

Läskade i finvädret

 
mm! Läskande gott!
 
Heej! Just nu ångrar jag inte alls att jag jobbade i helgen som var och fick bli ledig måndag & tisdag istället för vilket finväder!  Jag har gjort massor, ni får lite senare :-) 
 

Voilá!

 
 
 

Gaah! ibland får jag sånna där ryck och bara måste göra om! 
ser ni föresten pallen!? den har jag fyndat på loppis (men då var den mörkbrun.) Slipade upp den under semestern och målade på lite vitfärg. Voilá! som ny! 
Dessutom går vi mot mörkare tider (tyvärr.......) och då måste man bunkra upp med ljus! haha, de är jag rätt så bra på. Har ställt upp två glascylindrar i vardagsrummet fyllda med ljus, så kan man liksom bara gå dit och ta ett nytt när de gamla brunnit ut!
 
 

hello sunday!

 
NomNomNom....
Igår åt jag en härlig sushitallrik al by my self efter jobbet. Även om det är rätt tråkigt att vara ensam så kan man ju passa på att göra saker som Mattias inte gillar när han ändå inte är hemma... som att äta Sushi och titta på "Sex and the city" tillexempel! jätte gott och jätte mysigt, tycker jag i alla fall.
 
Idag längtar jag bara till klockan slår 22, för då slutar jag och har gjort mina 14 timmar för dagen. Fasst... de har varit ganska roligt ändå. De är inte många som gör äggröra åt 110 personer, kokar 25 liter kaffe om dagen, torkar efter kladdiga ruggby spelare och dammsuger så att svetten rinner för att sedan byta om till kavaj med namnskylt, kavajbyxor och skjorta för att checka in gäster i åtta timmar. Lite parfym och ruffs i håret så kanske äggröran lossnar, och baconlukten försvinner! ;-) 

love

 
Handfatet!!!♥
 tog bilden lite snabbt inne på Granit i stockholm. Visst är det läckert!?
 

SATC

 
 



Igårkväll efter gymmet och duschen fyllde jag ett glas med kesella, varma hallon, lite kokos och honung, slurp! och så tröck jag igång SexAndTheCity. fattar ni? jag mådde som en prinsessa.

new in

 
Jag hittade lite fina höstnyheter i onsdags som fick följa med hem. bland annat västen från Zara (jätte fin!) och en fin lite tjockare tröja från BikBok.
 

Matbaren


En bit av menyn
 
kvittot sitter på Mattias fina tavla i köket nu
 
och vi åt, massor!


Här har vi tartar på torsk! "Chipsen" ni ser på toppen är skinnet från torsken. väldigt saltigt, men gott!


Köket såg vi rätt så bra må jag säga. snacka om fokus.
 
Älskar deras bar! Snygga lådor.....

Mattias dessert, himelskt god!
 
Åh, jag skulle kunna lägga upp tusentals bilder men jag får nog nöja mig här. Funderat på att prova matbaren?? då behöver du inte fundera längre, ÅK DIT, just do it! :)
 
 

Mathias Dahlgren

 
Vi hade ett bokat bord på Mattias Dahlgrens restaurang i onsdags! 
Oh, heaven säger jag bara! Shit vilken bra mat, vilken bra service och vilka bra platser vi hade. 
Vi satt i matbaren, vid två platser på baren kan man säga. med första parkett vid köket. 
Deras upplägg är lite speciellt eftersom de inte har någon förrätt eller varmrätt, utan de kallar alla sina rätter för "Mellanrätter". Det betyder att man måste beställa några stycken för att bli mätt, men å andra sidan får man smaka på nästan halva menyn och det är ju det som är hela grejen! 
 
Kika in här lite senare idag så ska jag visa er vad vi provade, hur det såg ut och vad notan gick på! ;-)

skansen

 
 
 
På skansen strosade vi omkring igår!  
åt godis från små pappersstrutar, tittade på scenen, köpte bakverk i en liten bod och faschinerades av tillverkningen utav glas!
 
 
 
 

two thumbs up

Bild 1. Victoria Törnegren i klädd skinnjacka från Mary Kate & Ashley för BikBok. VILL HA!

Bild 2. Miss Li för indiska. Snyggt!


Luxury

Igår checkade vi in på favorit hotellet i bromma. Som receptionist så har man vissa förmåner, bland annat så stod denna härliga frukttallrik på rummet när vi kom upp!
Senare på kvällen tömde vi upp ett bubbelbad, beställde upp champagne och åt hallon!

 
 

mini semester

 
Mattias in action! ;-)
 
Ikväll ska vi ta en tripp till stockholm han och jag. Äta på Mattias Dahlgrens restaurang, mysa på hotell och shoppa inne i stan bland annat.
Det kan ju behövas två dagar ledigt någon gång ibland sådär, även om de dagarna är väääldigt sällsynta för Mattias. 

Tarte Flambee

Igår satt jag i köket och tittade på medans tre utbildade kockar stod och gjorde mat till mig! Huur underbart!?
Mattias arbetskollegor från jobbet kom över och gjorde fransk pizza vid namnet "Tarte flambee" tillsammans. Istället för tomatsås i botten på pizzan så blandar man crème fraiche, Philadelphia ost, stekt gul lök, olivolja, salt och peppar. Sen häller man på massssor med ost, lite charkuteri delikatesser, tomater och oregano.  Mums! helt perfekt på en regnig söndag. 
Till efterrätt åt vi kladdkaka med hjortrongrädde till, vilket jag fick stå för.  Inte så pjåkigt det heller måste jag säga! ;-)

Kalle och Mattias:
 
Vad brukar man säga.... ju fler kockar... desto sämre soppa!? Njaa det kan jag inte hålla med om.



Andreas Blom var namnet på denna stiliga herre!

 
 
 

Gillar på instagram

För ett litet tag sen när jag la upp dessa bilder på instagram så fick jag "gillningar" tillbaka utav självaste IvyRevel teamet samt Kenza Zouiten! sååå glad, så jag var tvungen att printscreena som "bevis"! 

Kenza är världens kändaste bloggare ( tryck HÄR för att se hennes blogg, och det är även hon som startat klädmärket IvyRevel för er som har noll koll ;-) Tryck HÄR för att se deras kläder.)
 
Gå in på instagram, sök på ´towemiiickelsson` och gå in och kolla på bilderna själv så ska ni få se! eller tryck på denna länk så kommer ni in på min sida: Instagram
 
 
 
 
 
Dessa "gillningar" är för bilden nedan. 


 

Bygglov

I söndags stod bygglovs stora lastbil på parkeringen utanför lägenheten.
Tänkte dom kanske skulle överraska mig med en hemligt nyrenoverad lägenhet men icke! ;-) de håller till ute på alnön och ska tydligen vara klara i morgon. Kul!


målning

 
 

Wow! tack så mycket Tilda för denna fina målning! ♥♥♥

i mina lurar

Gooood morgon!
Tar med mig Petter och drar på mig löparskorna. Mot gymmet!  
 

Torsdag 20:00 = Ernst

 
Hurreni! klockan har slagit 20:00 och Ernst på tv4 har börjat! ♥
 

Länna möbler

 
 
Jag älskar olika typer av förvaring med plexiglas! det ger en känsla av stilrent, läckert och lyxigt.
som ni vet sen tidigare så köpte jag sminkförvaring på Åhléns men det verkade ta slut på en gång. Länna Möbler har nu en hel drös med olika typer av förvaring med plexi, kika in HÄR  för att få tips och inspiration :-)
 
 

tårta

 
Denna smarriga jordgubbstårta gjorde jag för att fira min 21-års dag! att fylla 21 är väl ingen höjdare kanske... men tårtan är jag mäkta stolt över! Ser smarrig ut, eller hur?
 

iPad mini

iPad Mini lanserades i Sverige för ett tag sedan och idag slog jag till och skaffade en.
har länge velat haft någon form av iPad, dels för att dom är smidig att packa ner i väskan, perfekt att ta med utomlands för att se filmer, kolla aftonbladet, gå in på Swedbank, kolla mail..... OCH så kan du blogga från den också ;-) dessutom får det plats mycket musik, bilder och spel på den. Varför jag valde mini? lätt att hålla i! (Du behöver verkligen inte en större skärm...) 




Mina tre bebisar! ;-)

 

Glass party!

Klockan 21:45 ikväll strax innan jag slutade jobbet upptäckte vi att glassboxen stod på +5 grader istället för -18..... Så all glass var förstörd, men jag bjöd över Alex och Evelina på glassparty i lobyn! Isglassarna fick vi snarare dricka upp men lika gott för de. Det blev i alla fall fem glassar som kntr gick till spillo! Haha, så kan det gå.


The End

stekande champagne!
 
POFF sa det och så var semestern över!
Men vilken fiiin semester jag haft! har nog badat minst 50 gånger samt solat och blivigt brun, vilket väder!
 
och vad mycket jag hunnit med... i helgen hann vi med fem dopp i havet (brrr! har nog aldrig badat i ett kallare vatten!), grillbuffé på torget, konsertfest på arenan (Gyllene tider on stadge!) bröllop på skolan, kärt återseende av gamla klasskamrater & lärare och tillslut en enkelbiljett tillbaks till Sundsvall.
Nu har jag avverkat första passet för veckan, men vet ni? det känns underbart bra faktiskt! Ska bli skönt att få komma in i rutiner igen, börja träna, jobba och så har jag några hemligheter på G! mer om det senare...
NU: sängen. Natti Natti!♥
 

Gårdagens

Photos by Tilda Mickelsson.
Dress from IvyRevel.


B-brudarna

Här har vi två favorit brudar, som vet vad dom vill och som inte ger upp på första försöket!
Igår hälsade jag på Emelie och Sara. Det blev några få men intensiva timmar. Vi hann med både fiket samt snacket och det är ju det som räknas!
Hurreni, tack för det! :-)


RSS 2.0