Rosa rummet





Vi har nu fått vårat rosa rum på hotellet! Rosa matta, rosa väggar och ett rosa tak! Läckert!

Varför man Inte åker buss.



Det här är varför man inte åker buss! @#%!! 
Det är världens bilkö, och jag har en stinkande gubbe framför mig. Han luktar seriöst blöthund!! Uäch, får nästan kväljningar. Men sitter han bara still så luktar det inte lika illa... Och inte finns det någon annan plats att byta till heller så klart! 

Today´s





Fy de är kallt ute nu! nästippen blir röd.

Lägenhet till salu

Min chefs gamla chef (hehe) ringde mig idag och sa att hans son skulle sälja sin lägenhet. Han undrade om jag och Mattias var intresserade, för i sånna fall hade vi första tjing på den. (jag tror att man måste känna många här för att ens ha chans till att få en lägenhet här i sundsvall... annars är det kört.) Hur som helst! den är ju suuuper fin! Nyrenoverad, ljus och fräsch. Dessvärre är det en bostadsrätt och skulle då för oss kosta drygt åttahundratusen. (Kompispris.)
Jag tror liksom inte att vi är redo för det, tänk om vi skulle vilja flytta på oss en vacker dag. Fast å andra sidan är det inte alls svårt att sälja lägenheter här heller.  tänk vad mycket fint jag skulle kunna göra där! ;)
Summan av kardemumman, är någon annan där ute intresserad av en lägenhet här sundsvall, MITT i stan så hör av er till mig.  :-)
 Såhär ser den ut:
 

BARISTA

Kolla bara så smarriga bullar de har på Barista! ett av mina favvo-ställen så vi tog en fika där idag.

 

Jag tog en härlig Chai latte och en kladdkaka när jag tillslut hade bestämt mig. Har ni drukit chai latte? Åh. jag får sånna jul-feelings varje gång! (inte så konstigt kanske eftersom de är kyddad med kardemumma och kanel. )
 

Och så gillar jag möblerna där inne. Antingen sitter man i en korg som hänger från taket, eller så kryper man in i en sånhär mysig korg.
 

Måndags frukost

 
 
 
 
 
 
 
I morse slog vi till på en stor brakfrukost eftersom min lillasyster sov över. (Hon är värd bara det bästa, haha!) blåbärsgröt med nyttiga hallon, blåbär och jordgubbar till. Ett stort glas juice och en avokado macka! myms.
 
Vi gick in i skämtbutiken inne i stan idag. De har ett eeenormt utbud av maskerad-kläder och såhär i oktober finns det hur mycket halloween kläder som helst. allt från läskiga huvuden, till lös-fingrar, linser, dracula tänder, mustascher, "rivmärken" svärd.... ja men allt. Jag blir nästan lite sugen på att klä ut mig ändå.... ;-)

inget kalas utan kras


Jag krossade ett vitvinsglas här om dagen! Buhu!! men inget kalas utan kras... eller hur var det nu igen?
Så om någon där ute inte vet vad ni ska köpa till mig i julklapp: ETT vitvinsglas från iittala gärna! ;-)
 
 

Blossa 13 dalecarlia

Blossa 13 Dalecarlia smakar inte raggsockor! haha, nej de får vi hoppas i alla fall. Såhär ser flaskan ut för året:

Nej, årets glögg smakar så klart inte raggsockor. Men varför står det så på flaska då? Jo, kocken Mathias Dahlgren, (ni vet han som har den superfina restaurangen i Stockholm som jag och Mattias besökte för ett tag sedan) smakade årets Blossa mitt i sommaren, det var 24 grader varmt och det är just här raggsockorna spelar in i bilden. Mathias skriver bl.a. så här: “Glöggen passar nog bättre framför brasan med raggsockorna på en kall vinterkväll med en julgran i hörnet som doftar julmys.” Så nu vet vi det, alltså en känsla som förmedlas.

Men hur smakar den då? Det står nämligen inte på flaskan och heller ingen annanstans. Här har Blossa gjort en riktigt kul grej och samlar in kommentarerna (HÄR) för att sedan presentera smaken mer i detalj till Lucia! Så nu vet ni det också. Tror jag ska springa iväg och inhandla den i morgon minsann! :)


this couldn´t get better

 
Igår tog vi en lång shoppingrunda och hade sushi time på kvällen, jag, Mami och Tilda. Vi är ett himla bra shoppingteam tillsammans! alldeles för bra kanske... :-)
Vad jag kom hem med? jo det ska jag visa er lite senare idag, ni anar inte vad jag lagt mina pengar på....!

Udda Tapas kök & bar

I fredags sög jag i mig en utav dessa drinkar tillsammans med några fina vänner på Udda Tapas! Vilken mat! älskar verkligen det stället. Drinkarna de kan få till där alltså...oh my.  De har ingen drinklista, eftersom de kan göra allt. och då menar jag verkligen ALLT! 
 
drinkmixarna står på baren och "skakar" bloody maryn, de har frysta glas som står prydligt i frysarna, och isbitar stora som knytnävar som de skär ut i exakt passform för glaset. Ja, de måste så klart upplevas!
 

see ya!

 
 
Jag klunkar några koppar kaffe innan det är dags för jobbet igen. See ya!

vad händer?

 
Bild tagen i somras.
 
Usch vad jobbigt det är att jobba natt! Inte själva natten i sig, men man blandar så lätt ihop dagarna. När jag går av mitt pass om fyra timmar så har jag fortfarande tisdag, medan alla andra har onsdag. Men som sagt, om fyra timmar så har jag gjort det sista nattpasset för några dagar och det känns skönt! Nu ska stackars Mia jobba fem nätter i rad istället.
 
Vad händer på jobbet nu för tiden då?
Jo, de håller på att renovera lobbyn för fullt så att stå och jobba eftermiddag kan vara riktigt påfrestande! Dammet som flyger överallt fastnar i lungorna, och stenplattorna som "borras" bort (okej, jag vet inte vad det är för en slags maskin som gör det men högt låter det!) gör att man blir döv!
Vi hade ett "röda rummet" i ena hörnet av restaurangen förut. Det är nu borta och sååå skönt tyckte vi!
Byggarna har nu byggt ett annat rum som är helt chock-rosa istället! ja! ni läste rätt. ROSA!
Stina och Linnea är påväg till London! era lyllostar!
Vin&Mat är sålt, nästan all personal har börjat här på baltic istället.
Snart öppnar den nya restaurangen *spännande*
Vad som gör den unik? Vi ska ha ett stort mäktigt Cheftable. wow!
 
 

Insta pics

Mina senaste instagram bilder! Följ mig på: towemickelsson
 

Mina fina ljuslykta.// Sjukling i sängen.
 

Vittamindryck.// Sushi efter jobbet.
 


Världens största blombukett!// something sweet efter middagen
 

ännu mer vitaminer!// att jobba natt har sina fördelar. man kan ligga i sängen heeela långa dan!
 


Blåbärsgröt!// Industikänsla hos mig!
 

Passion på jobbet



Stina gjorde världens mega stora fruktfat till frukosten här om dagen. Full med passionsfrukt, melon, ananas,  stjärnfrukt, physalisar och lite vindruvor! 


Mums! Och jag sitter här i Back Office och väntar på att frukosten ska ställas fram igen. Jag längtar till fruktfatet, kanske varm choklad och en ostmacka! 


Dagens mellis

 
Pjuh! Jag överlevde natten OCH förmodligen det jobbigaste gym-passet någonsin. Lite vitaminer till Mellis får det bli nu.
 

like a bitch


Ungefär såhär känner jag mig inatt bakom receptionsdisken mot alla fylleskallar. Tro inte att ni ska kunna komma här å tro att ni är något ;-)
 
Äh skämt å sido. Natten blir nog ganska lugn. Men jag måste säga att Stina skrämt upp mig en aning, för alldeles innan hon gick säger hon "jo förresten Towe, nån rånare sprang in och gömde sig här ikväll. Polisen sprang efter men de hann inte få tag på honom, han bara försvann!" Så nu sitter jag här å blåhåller överfallsalarmet! 
 
om (!) jag överlever natten så lovar jag att meddela er.

god morgon! ♥

 
God morgon såhär på fredag klockan 15:40. Joo, men jag har ju så klart jobbat natt igen!
En promenad skulle sitta fint, vi börjar nog med en sådan. :)
 

my livingroom

 
 
 
 
 

Ja men ungefär såhär ser det ut! (Fast det är enormt stort! Förstår inte hur kameran förminskar allt...)
 
Glascylindrarna med ljus i kommer från Åhlens (för er som undrat!)

fina ting!

 
 
Att man kan fynda saker på loppisar är underbart tycker jag! här ovan har ni två nya fynd :-)
 
De är många nya som hittat hit vilket glädjer mig! Välkomna! Ni ska få en stor uppdatering i morgon för det är många som frågat hur min planlösning på lägenheten ser ut, och hur alla rum ser ut i sin helhet. Jo men det ska jag väl kunna visa er. Stay tuned

nytt i sovrummet

Såhär fint blev det i sovrummet med de nya sängborden!
två stolar från Bali som jag fyndade i helgen. Råa precis som jag vill ha dem! och så har vi ju extra sittplatser ifall vi blir många någon gång också. Nu saknar jag bara två snygga sänglampor. Hade tänkt mig ett par med klämfäste, som man liksom klämmer fast vid stolsryggen, vad tror ni om det?

 
 
 
 
 

Höst fynd!



Titta vad jag hittade såhär på eftermiddagen!
Det var tänkt att vi skulle plocka svamp idag, men när vi kom fram så hade ett jaktlag placerat ut sig i en ring runt vårt guldläge så de va bara att åka hem igen! Svängde istället in på en loppis och fyndade dessa två läckra biografstolar från Bali. Coola va! Tänkte ändra lite hemma i lägenheten, ni får se sen. :-)

Smarrig dessert à la Towe & Mattias




Igår kväll snodde vi ihop en härlig dessert jag och Mattias. 
Chokladfondant med mascarponecreme, äppelmos och jordgubbar! Mums vad smarrigt- och ja! Chokladfondanten blev perfekt i mitten.
Vi gjorde olika upplägg, kan ni gissa vilka två tallrikar jag gjort? Jo de två till vänster/ De närmast på bilden. Inte så dumma de heller faktiskt ;-) 

Udda tapas







Här om dagen åt vi på Udda tapas i stan. Vilken restaurang! Jag älskar allt! Inredningen, maten, baren, uteserveringen på taket... 

in the kitchen

 
Jag fick för mig att vårat "verktygs-skåp" i köket/hallen gick att ta bort, och ställa dit en sån där hylla ni ser i högra hörnet på bilden istället! Det vore väl snyggt om något! fylla den med fina glasbukar med mjöl, socker, kakao, frön i, etc. etc....
 
 
 
 

äppelpaj

 

För ett litet tag sen så gjorde jag en underbart god äppelpaj på svärisarnas äpplen. Vi fick nämligen en hel kasse med oss hem till Sundsvall så jag passade på. Sugen på receptet? :-D

dagens höst bild!

Kul att ni gillade inlägget nedan! tack för det!
 
Idag for jag tidigt som sjutton till sjukhuset för att ta prover, och tänkte "om jag är där strax innan de öppnar så kanske jag blir först in och slipper vänta." Jo tjena! så tänkte väl hela Sundsvall idag för PRICK 08:00 tog jag lappen och då satt det redan 23st där inne.... en hel timma tog det innan det var min tur.
 
efter det tog jag en härlig PW. Vilka fina färger det är ute nu, herregud! Visst är bilden fin??
 

Wish list!

Här kommer en Wish list a la Towe 

GRANIT: Åh, jag skulle vilja ha ALLT på  bilden! kopparspiken, kopparljusstakarna, och framför allt hattasken!!!

Har ni förresten sett att granit precis öppnat en webshop?! tryck HÄR och shoppa loss!
 
 
 
 
Från ivyrevel önskar jag mig denna snygga stickade polotröja "Kay Pink"!


Fick just reda på att man kan beställa en egen marmorbricka precis som man vill ha den på DEN HÄR sidan. Vill ni läsa lite mer om detta så kan ni gå in på DENNA blogg och läsa. där står alla detaljer och du får dessutom 15% om du uppger koden som står i bloggen! 
 VILL HA!


Har ni luktat på nya CLEAN parfymen?! Oh my.
Daisy parfymen från marc Jacobs vill jag ha mest för utseendet. luktar himmelskt den också, men framför allt för utseendet! haha. 



detaljer

 
 
 

Jag flyttar och gör om ganska ofta. Såhär ser det ut just nu! Det är väl tur Mattias har bra tålamod. :-)

Inspo

 
här kommer lite inspo! Vill ha allt! industrilampor, lyxig koppar, snygga spegeln, och diamaten måste man väl kunna göra med hjälp av washitejp och ett vitt papper?!? precis som på bilden nedan. Haha de är värt ett försök i alla fall!
 
 
 
 
 

what to do?

Heeej! 
 
Jag försöker leta inspiration för den grymma ljusslingan från Granit. (finns även på Lagerhaus!) 
Älskar den just för att den är så enkel och rå. En väldigt bra ljuskälla också för den delen. Nu håller jag på att göra om i vardagsrummet så jag måste hitta någon ny lösning för den. hm....


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

bara sådär!

 
 
Idag när jag vaknade stod en enorm blombukett på vardagsrumsbordet! bara sådär ändå liksom. :) ♥

Sushi time

Bild från min instagram
 
bild från min instagram
 
Det flick bli sushi till middag idag. Alltså det är riktigt gott!

God natt och god morgon ♥

Två bilder från gårdagens frukost...
 
...och medan ni andra trycker i er frukosten så går jag och lägger mig, nattens pass är över så nu ska jag sussa gott! god natt♥
 
 

Ris och Ros

Sånna här fina små kommentarer är alltid välkomna på Baltic! och i detta fall så är kommentaren riktad till mig, ännu mera PLUS!
Vi har en enkät på jobbet som gästerna blir hänvisad till att fylla i efter varje vistelse. Gör dem de så får gästen 250 poäng extra (oavsett ris eller ros!) Vi får väldigt mycket beröm vilket är kul! men när den elaka kommentaren dyker upp så kan det förstöra hela ens dag..
Hur som helst blev jag väldigt glad när Katarina (chefen) skickade denna bild till mig igår. Han hade klagat på mycket men inte på mig! HA! ;-)

 
 
 
 

Bamsebullens dag

Kanelbullens dag ska väl firas rejält!? Cafe Charm hade enorma bullar vid kassan idag, så jag slog till på två st! haha och när vi delat på den första kände man sig sådär onödigt mätt... så den andra får vi spara tills i morgon.

 
 
 

Svarta korridorer


Idag har jag jobbat, å jobbat, å jobbat, å jobbat...
Känns det som i alla fall, från 6:45-21 så de är väl tur jag har nära till jobbet! 

Apropå nära till jobbet- som ni redan vet så byggs det om på Baltic. Allt känns bara rörigt just nu faktiskt. Restaurangen är halv klar, då började gubbarna med något annat och samtidigt har de byggts 10 nya rum också! Och de rummen ligger väldigt långt bort i byggnaden, så långt bort att de hamnar snett under min lägenhet! Så där kommer det öppnas en ny korridor (som ni kan se på bilden nedan) och snart kommer jag slippa att ens gå ut genom dörren för att komma till jobbet! Jag går bara en trappa ner och in i nästa dörr, genom korridoren och poff! Så är jag på jobbet. bra va? ;-)

Och förresten de, checka in färgen! Svarta korridorer, hur snyggt!? 



December I love you. Eller?



Det är inte mycket som får mig att längta till vintern, men när jag kikar på denna bild så vill jag bara att det blir december! 
Förutom mörkret, snön och kylan (alltså jag fryser så fort tempen sjunker till 10 grader. Plus alltså!) så kan väl vintern ha sina fina stunder den med. Speciellt om man får hänga upp tusen stjärnor i fönstren, tända ljus, mysa ner sig i en stickad tröja och stora plädar med en massa pepparkakor och lite julglögg. Lite mysigt kan det faktiskt vara!

color?

 
 
Så kommer den där typiska höstfrågan igen, ska man färga håret??
NEJ jag tänker inte färga mitt hår brunt igen eftersom det näst intill blev svart sist jag gjorde det.  MEN kanske lite mörkare blont? kanske tona ner det lite, eller lägga i lite mörka slingor? för just nu så tycker jag bara det ser tråkigt ut. Vad säger ni?
 
 

En kväll på slottet? Se hit!




Såå jag kan väl lägga ut min underbara klänning här också. Den ska nämligen säljas så om någon ska gå på balen till våren så borde ni köpa min balklänning! 
Röd, med handsydda pärlor på. Passar dig som är ca 160 cm och har storleken xs/32. 
Hör av dig vid intresse! 


Haha jag älskar den här bilden. Mattias är steget före och det ser ut som att han är min livvakt. "okey baby. Kusten är klar, följ mig!" Hahaha


Close up. 





Light in the dark



Såhär mysigt lyser ljuslyktan på kvällarna. 
Att det blir mörkt ute känns lite tragiskt men samtidigt så blir det så himla mysigt när man tänder upp alla ljus! Tycker inte ni det? :-)

Förkylningen är så gott som borta nu (eller febern i alla fall) så i morgon ska jag vara fit for fight på jobbet igen. 

Mr. Trägubbe



Har letat över allt efter denna trägubbe. Folk säger att den fanns att köpa på Ikea men de måste ha varit länge sen för tro mig(!) Jag har gått igenom deras sortiment ett antal gånger...
 
Här om dagen skickade mamma en bild på telefonen där det visade sig att någon lagt ut en sådan på Tradera. Det var många som hade varit in å kikat men aldrig lagt något bud så jag slängde in ett bud i hopp om att få den. Knepet med Tradera är att alla lägger sitt bud fem minuter innan annonsen slutar så jag satt och klickade och la ett till bud för säkerhets skull. Men ingen la något bud och jag fick den!! Super super glad! 

Cozy!



Såhär mysigt kan man ha det när man är sjuk. Lite te, nyttiga hallon och en bra film är allt som behövs! 

RSS 2.0