NIKON.

köpte mig precis en systemkamera! 

 



tack Anna! :)


blad det godaste som finns.

tog kort på min fruktost tidigare idag för jag tänkte visa er vad som är bland det godaste som finns! Men inser nu att det är bättre om den inte läggs upp, för det ser inte ett dugg smaskigt ut på bilden.... Men jag kan i alla fall berätta vad det är!
mörkt bröd, mycket smör (helst lätta), två skinkskivor och till slutligen keso vitlök. OH guuuuud så gott det är! mums. haha lova mig att ni provar detta nån gång i livet, ni kommer inte ångra er ! ;)


julbak

med en hög julmusik i bakgrunden, en stark doft av nygräddade pepparkakor i luften och med hela familjen runt bordet bakade vi en massa pepparkakor igår! Allt från grisar, älgar och fåglar, till stjärnor hjärtan och tåg. mysigt! ♥







pepparkaksbak



efter en usel dag på sjukhuset börjar jag sakta men säkert återhämta mig igen. Nu är alla undersökningar klar, och jag kan börja äta vanlig maaat igen! åh, mat♥. lussebullar, mackor, pasta och choklad <3 haha, inte allt på samma gång kanske, men det är några saker som jag längtat till mest.


Nu ska här bakas pepparkakor! :-D

Towes stora önskelista, Del 2.



Detta shampoo & balsam skulle jag vilja ha :) mmm, vad gott det luktar.




Så skulle jag verkligen behöva en tid hos Frissan.


hur tråkigt det än är med mjuka paket så skulle jag bli överlycklig om jag fick strumpor faktiskt! Helst svarta åå vita ;)




Påslakan kan man inte få för mycket av... Däremot för lite kanske? vi äger inte så många faktiskt... och i JOTEX tidningen finns ju både det ena och det andra...;-D



Titta klänningen högst upp i det vänstra hörnet!!! ÅH vad fin. Nude färg, skulle bli perfekt till nyårsblåsan. (finns hos ellos!)



underlägg till glas skulle jag haft... såsom vi spiller.



ja kanske inte just dom på bilden, men jag vill ha innetofflor. :) varmt och mysigt.




snälla snälla snälla tomten?! :-D


adventsljusstake

Mamma & pappa har förmodligen värdens snyggaste adventsljusstake!







Mamma klurar ut och pappa konstruerar


blä

mår inge vidare... I Torsdags var jag iväg på magnetröntgen vilket var jobbigare än vad jag trodde. kannan nedanför skulle jag dricka upp på en halvtimme (drygt 1,5 liter) och sedan skulle ja få två olika sprutor för tarmar och blodkäl. För det första så var drycken i kannan tjock, och kall. Smakade inte nå vidare heller... sprutorna jag fick gjorde att blodkälen i ögonen vidgades så att jag inte såg något! sedan mådde jag bara väldigt dåligt!
Nu när det är över så ska jag börja med en diet. en diet på klar soppa (typ buljong...) och, ja... Thats it! mår väldigt dåligt nu också, eftersom jag inte hann återhämta mig, åå nu lever på buljong.. blä.
och såhär ska jag fortsätta ända fram till Tisdag. :(


Fina gardiner!

Titta så fiiint det blev! ♥






♥ tack mammis!


gårdagens kväll

åkte till BiteLine och åt tillsammans med Niclas och Maria igår. Mums för nachoschips + dipp!


'


Efter det fick jag se lite mer av Sundsvall. Som bilden nedan tex! Hyr tre filmer för 120 kr i en vecka. :) Och detta är EN utav TRE gångar....







Sen visade dom mig en tomt som byggt en stoooor rabbat på sin gård. blommor med glödlampor i?



HAHA! :-D hela gården var full....



tack för den trevliga kvällen! :)

Vin och mat.

hejsan! :-D
snart kommer ett nytt inlägg. Jag mååååste bara få visa er Sundsvalls galna filmaffärer (slår vad om att butiken är lika stor som Ica hemma i hälsingland) & underliga trädgårdar (Här snackar vi galet på hög nivå!)

Men innan det tänkte jag skryta och berätta att jag provjobbat på ett nytt ställe idag. En ny restaurang vid namnet "Vin & mat fabriken" som även har samma ägare till hotellet Baltic. Ni kan kika HÄR för mer info om restaurangen. Det var i vilket fall väldigt roligt! ser fram emot December :))
 

towes stora önskelista, del 1.

Towe önskar sig.....

En Streckkodstavla! simpel, men gud så snygg.





Hos Designonline kan man köpa detta snygga fat för 299:- läckert ellerhur??  





En STOOR klocka som du dessutom kan göra så stor du vill... skulle passa grymt bra på min gråa vägg ;)




En strykbräda :)



En våg! jag och Mattias såg en liknande våg på Wallins för nån vecka sedan. Hur snygg som helst ju, därför kan den stå framme även när den inte används! ;)





En Elvisp.... kanske inte just den som är på bilden, men det skulle ju vara bra att ha en!









Washi tejp. Joru, det ska jag förklara för er vad det är för något! Tejpen kan man fästa på allt möjligt, bland annat på tapeter! jag tänkte göra ett slags fotokollage på väggen och måste därför kunna fästa bilderna på nått sätt utan att tapeten skadas :)

"det finaste man har sätter man på väggen"



TWILIGHT-Breaking Dawn.








Snacka om att Jacob var snygg ;-)


Såg som sagt Breaking Dawn i Söndags, och SHIT! vad bra den var!!! Bästa filmen hitils skulle jag säga. Det var till och med så att Mattias tyckte den var bra, och då var den bra! har ni inte sett den ännu, så SE DEN! 
Åh, vad jag längar till nästa film!♥


bakar sötsaker!

Tänk, det är så kul att få post, speciellt när man får massa massa brev! :D kolla, alla kom idag:




Dessutom fick vi "jag har flyttat" kort idag, så kolla extra i er brevlåda de två närmsta dagarna ;-)







Idag gick jag till COOP och köpte mig en massa ingredienser för att kunna baka. Dessutom har jag tvättat, tre eller fyra tvättar tror jag.  I morgon är jag också ledig, så då ska jag baka lite till (hann med tre olika sorter idag!) och så tänkte jag bjuda över Åke hit på lite gofika! Åke är vår 80 åriga granne. En riktigt rolig gubbe! 

Till helgen kommer både Hanna och Thomas, Karin och Göran, mamma, pappa, mormor samt tilda hit och hälsar på! Så nog tror jag kakorna går åt minsann! ;)




Breaking dawn- part1

Nu är det movietime på hög nivå, vi sitter nämligen på Sundsvalls bio nu och ska strax se breaking dawn- part 1 !


adventsljusstake

Titta här vad man kan göra med en rund (!) cementform, fyra ljus, några siffror och lite röd sand:









En fin, och annorlunda adventsljusstake! varför ha en normal liksom.... ;-)

God morgon!

Han är så söt, den där Mattias! Trots att vi har en stooor säng nu så ska han ligga utåt med armbågarna på min sida! Hihi men jag älskar dig ändå :)


Idag är det söndag och jag är ledig! Igår blev det bara 12 timmar på jobbet så jag är inte så trött idag. Mattias är också ledig idag så vi ska gå och se twilight (om jag förstår mig på bokningssysyemet på datorn vill säga) är inte van vid att man måste boka i förtid... Och när vi sett bio i Stockholm har det alltid varit vår kompis Rebecca som tagit hand om den biten. Men det ska väl inte vara så svårt :)


Fredagsmys!



Eftersom jag blev ledig idag slog vi på stort och gjorde nachos! Dessutom har vi fortsatt mysa vidare med chips, julmust samt idol! en riktigt fin fredag! :)

pepparkaka



Sitter och dricker kaffe med en tutch av pepparkakssmak. himla gott och uppiggande just nu måste jag säga.

Funderar på vart jag ska börja, hur jag ska förklara för er allt som hände igår. Jag sov som sagt knappt tre timmar mellan onsdagen och torsdagen för att sedan gå upp och jobba igen. Vi dukade upp för drygt tusen människor som jobbar för arbetsförmedlingen. först för lunch, sedan för eftermiddagsfika och till sist för middag. Tänk er själva, det är gaaanska drygt att lägga tusen gafflar, tusen knivar, tusen vinglas-vattenglas-kaffefat-kaffekoppar-kaffeskedar-linneservetter-vinglas-vattenglas! tack och lov var vi många som jobbade i servisen igår så det gick hyffsat fort ändå. När det var dags för middagen fick jag tre bord och sammanlagt 24 gäster! YES tänkte jag eftersom vi brukar ha 28/29 gäster var uppe i lilla restaurangen. Dock var det ganska många nya serviser igår och en utav tjejerna blev så nervös att hon började grina, svimmade nästan och vägrade gå ut till sitt bord... så jag fick ta hennes bord också..! Där stod jag med 42 gäster helt plötsligt... Dessutom hade jag jobbat 14 timmar redan när det var dags för att servera alla. Men det gick bra! jag var så trött så jag blev pigg igen (eller nått!?) så borden blev serverad, gästerna blev nöjda och glada. Jag stämplade ut efter 16 timmar trött men nöjd. Jag klarade ju mig trots allt!
Nu är jag däremot tung i skallen, trots att jag har sovit tio timmar. Tina skrev till mig nyss att hon kände sig bakfull, vilket är såå sant! Precis så känner man sig. Men efter en dusch, en kopp kaffe och friskluft är jag på banan igen!


Trött som sjutton

Detta måste ju vara olagligt!!! Att först jobba mellan 18:00 fram till 02:30, för att sedan åka hem å sova fram till 05:30 (alltså vad blir det?! Tre timmars sömn!) och nu ska jag börja jobba igen... Fram till sent inatt dessutom. Så idag kanske det blir rekord i timmar, jag siktar mot 18. :)
GOD MORGON!


tekopp!





igår kväll drack jag te ur min fina tekopp jag köpte för lääänge lääääänge sedan. Visst är det en fin servis? dock har jag bara två st.... så dom får jag vara rädd om.


Idag börjar jag jobba kl.18 så jag och Mattias ska iväg och handla lite saker som fattas i både kylskåpet samt i övrligt. Några hyllor ska upp på väggen också, om jag får bestämma! :-)

årets kock



DETTA har jag sysslat med idag, årets kock höll nämligen till uppe på Södra Berget så det var full rulle hela dagen. kul! :)


Á LA CARTE.



Sitter och läser á la carte menyn från Södra Berget, samtidigt som jag försöker få in allt i mitt lilla huvud! Dessutom ska jag börja med vinlistan så fort jag läst klart menyn... HÖHÖ vilken underbar kväll jag har att se fram emot! ;-)

Fin måndag

Nu är jag hemma i Sundsvall och lägenheten igen. Hann uträtta lite ärenden tidigare idag, bland annat ett besök på apoteket, några inköp på kardemumma&wallins samt två påhälsningar hos både Hanna och mormor! De ni!
I morgon börjar jag jobba redan kl. 9, så det är väl dags att lägga sig. Natti natti :)


CHARADER!

Igår kväll lekte vi tillsammans med kusinerna Emil och Ellen! Vi spelade lite charader, sen hittade vi på egna regler samt lappar så tillslut såg vi ut såhär:

Partybrudarna!♥


"puta med läpparna!" :-D



Vi försökte göra disco i Ellens rum med hjälp av en ficklampa samt lite musik! ;-)



Jag var Cowboy och lika så Ellen, men vad sjutton skulle Tilda föreställa?! Hm jag minns faktiskt inte!



Prinsessan och jägaren! :-D


Vi hade det väldigt roligt tillsammans! tråkigt nog ses vi alldeles för lite.... men jag längtar redan till nästa gång! :)♥


Tårtkalas!

Igår firade vi farsdag här hemma. först med mammas special-lassagne, och sedan med den underbart goa tårtan på bilden nedanför! dock fanns bara halva tårtan kvar när jag kom på att jag skulle ta en bild på den, men va gör de! :) Grattis världens bästa pappa! ♥




Sen åkte vi hem till Farmor och Farfar för att fira Farfar :-) Där fick vi både smörgåstårta samt en vit chokladtårta! Efter sista biten hade jag nog tårta upp till matstrupen! Men gott var de.




Sykväll

Syr gardiner med mamma en söndag som denna! Eller rättare sagt, jag nålar -hon syr! Visar er resultatet sen när jag fått upp dom i lägenheten :-)


M I N U S G R A D E R







FOTO: Towe Mickelsson.
visst är det ganska läckra bilder?? Vi åkte hem till fina Hälsingland tidigt i morse och Mattias fick syn på den frostiga cykeln strax innan vi kom hem, så jag var liksom bara tvungen att ta nån bild :)

I fredags jobbade jag mellan 17-01 på Södra Berget, dagen därpå jobbade jag mellan 12-24 så jag har liksom inte haft tid för bloggen... Det lär inte bli så mycket mer inlägg ikväll heller eftersom jag är hemma i krogen på en snabbvisit! Jag ska packa fler saker samt mysa ner mig i soffan ikväll tillsammans med mamma pappa tilda :) ♥ Dessutom ska pappa firas med goo tårta, det är ju trots allt fars dag idag!

grey livingroom

Kuddar, filt, skål, soffa, matta, vägg, lampa, tavla, ljus.
i mitt vardagsrum går allt i den snygga färgen grå. 












post till mig



blev en aningens glad nyss när jag såg att min brevlåda var fylld med post! Har kikat i lådan varje dag, men nej... ingen post. förrän idag! :-D


11/11-11

Sehär... igår tvättade vi mattias bil! tänk, de var en grön färg under all lort. riktigt snygg blev den.

'


God morgon på er! idag är det den 11/11-11! Betyder det något för er? Jag och Mattias firar två år idag, och det tänker vi fira genom att jobba båda två. YEHOO! som tur är börjar jag inte förrän kl. 18 Medan mattias började redan kl.8 i morse... nåja, sånt är livet!


i fina vänners lag



Maria, Niclas och Tina var här nyss! De kom med tårta och dricka, som en fin inflyttningspresent :D Väldigt gott och trevligt, tack så himla mycket ♥

HELLO KITTY





MUMS för HELLO KITTY godis!

Mattias står i köket och lagar mat, igår blev det pasta carbonara och det luktar minst lika gott idag. Han är duktig den där killen, min alldeles egna kock! :-)
Igår var vi iväg och köpte dammsugare... visst, vi behöver ju en men sammtidigt kan man köpa så mycket annat fint för pengarna, ellerhur? ;-)  Sen målade jag hyllhållarna (eller vad dom nu heter, se inlägget längre ner) och medan reklamen gick på tvn sprang jag ner och la in en tvätt! HÖR NI HUR PASS VUXEN JAG HAR BLIVIGT?! och jag tycker det är himla roligt dessutom! 
 
Som grädden på moset fick ett trevligt samtal nyss från Annika, Södra Berget. Daggmar på frukosten har tydligen sagt upp sig så jag ska få hennes pass! :-D Kan de bli bättre??? glad som sjutton blev jag!


kvällsfika





två kardemumma skorpor med marmelad på satt riktigt fint en kväll som denna. :)

painting

'

ska sätta igång och måla nu, allting blir vitt vitt vitt! :D

Ny TV!

Dagens stora inköp:









Ni anar inte hur bra vår fina 43 tummare passar just där! 3D dessutom. Den får vår lilla tv att bli ännu mindre.... men den ska nu få äran att sitta i köket! Bilder på det kommer senare.

Ha en fin måndagskväll, för det ska jag ha framför min nya fina tv! :D

matköp.

sitter i soffan efter en fin middag bestående utav blodpudding, lingonsylt samt keso.  himla gott! Tidigare idag var vi och handlade sånt som just blodpudding, mjölk, fil, flingor, tandkräm, tvättmedel.... och fast att vi fyllde vagnen rätt bra blev det just inget när vi ställde in allt i kylen..? dyrt är det ju också. haha ! Det kostar att bo själv :)

Vi har även fått hem tvn, så inom kort kommer fler fina bilder komma upp här, håll utkik! ;)





finfint durkslag





Durkslaget alla borde ha, enligt mig :)
Detta fyndade jag igår på Iittala (Viktoria, blir du förvånad?? :D) en utgående vara som var nedsatt! Dessutom har jag varit ute efter ett vitt så detta blir ju perfekt!

Steg för steg!

Här har ni bilder på vårat lilla vardagsrum, steg för steg!


Första bilden: veckan innan vi flyttade in... killen som bodde här innan städade natten innan vi flyttade in...

Målaren kom i Fredags och målade alla väggar.



andra bilden: Det blev bland annat en ny soffa, säng samt köksbord, och allt skulle ju så klart monteras ihop! Till vår stora hjälp hade vi föräldrarna samt Tilda,  Thomas och Hanna! tack så hemskt mycket för att ni hjälpte oss med allt! ♥



sista bilden: BAM!!! så var rummet klart!








jag är så himla nöööööööjd! :D visst blev det super fint och mysigt!? :D Andra sidan får ni se i morgon, när vi fått hem tvn :P nu ska vi sätta oss i soffan framför en film och äta vår nybakta sockerkaka! mums.

God morgon!

God morgon! <3


Fina väggar

Han står där inne och målar fortfarande, den stackarn!


Nästintill chocktillstånd.

Jag diskar å diskar, diskar lite till å donar på. packar upp kartongerna, torkar hyllor och ställer in! Shit! Det är roligt att flytta! :)

När vi kom hit frågade vi ifall det gick att måla om lite i tv-rummet, och hyresvärden sa ja samt tipsade oss om colorama, (hittade vi någon färg där stod han för priset) jag bestämde mig för tre vita väggar samt en fondvägg. Gud så bra tänkte vi, kanske att dom kommer och målar till veckan? Men nej nej! Colorama själv kommer hit och målar väggarna redan ikväll!! Jag blev nästan chockad. Detta skulle ju aldrig hända hemma... Måla väggar en fredagskväll, dagen före en röd dag... Stackarn! ;)


förväntansfull

god morgon! ♥ Jag är så nervös och förväntansfull just nu så jag kan då minsann inte sova! Fast det är väl dags att gå upp och göra sig klar för avfärd nu kanske... klockan är ju trots allt nio redan.
Vi har i alla fall inte vädret med oss idag, mulet, småregn och rusk. Men just idag gör det inget, det blir värre i morgon när lastet med släpvagnen kommer... då får det banne mig inte regna!
Nåja, kanske man ska få i sig lite frukost innan man gör nått mer. :)

flyttlass!




Tro det eller ej, men i morgon går flyttlasset mot Sundsvall! har packat låda efter låda, resväska efter resväska och inser nu att shiit... vad mycket saker jag äger!
Mattias bil är redan full, så resten får mamma & pappa ta med sig i sin bil samt mattias föräldrar i sin. Hinner jag i morgon ska jag verkligen visa er hur pass full mattias bil faktiskt är! Packad från tak till golv faktiskt!
Lådan innehåller tyvärr inte det som står på... (för att göra er lite besviken liksom!) har lånat lådorna utav pappas jobb ;)


IKEA APP

tacka gudarna vettja iPhones! Ellerhur?! jag har hittat min soffa, letat upp den på IKEA appen (som är helt underbar!) där man både kan se hur många det finns kvar på IKEA i Sundsvall (eftersom man kan välja varuhus) samt vart man kan hitta den. Titta bara här;


Hylla 19 Fack 50. kanon!


Lunchat !

Bestämde träff på condis idag med Sara Burström. Vi hinner aldrig prata så mycket som jag skulle vilja göra men jag hoppas hon tänker hälsa på mig i Sundsvall för då ska jag fixa riktiga tjejmyskvällar! :) så det så!
Rebecka satt också där med några vänner så vi slog oss ner bland dom och mumsade i oss massa gotta. På bilden ser ni bland annat Saras goda iskaffe med vaniljsmak ;) mums! Tack för en fin lunch!


smile





 dagens smile, eller nått? nåja ni ser ju hur otroligt (ovanligt) pigg jag är just idag? bara för att det blev som det blev.

Det var tänkt att vi skulle hälsa på Mormor idag som ligger på sjukhuset i Hudik. Jag och Tilda gick upp redan för två timmar sedan för att hinna duscha åå ja ni vet... Så ringer mormor nu å säger att hon får åka hem! snopet för oss liksom, vi som packat, fixat å haft oss... Men det känns otroligt bra att hon får komma hem igen, så om några timmar ska vi dit och hjälpa henne att handla istället. :)

Hej Tisdag och första november!


RSS 2.0