Palatset

Igår jobbade jag på Palatset som servitris på ett bröllop. Med After Church plock, vin och skumpa, förrätt varmrätt och dessert. Deras kväll slutade med en vickning på natten som pricken över ii:et!!

Tar hand om en sjukling

img_7660 (MMS)

Tar hand om en sjukling :) <3


PINOT NOIR .






Jag och Elina lyssnade på vad gubbarna hade att säga om druvan pinot noir igår på föreläsningen. Den fanns med i alla vinsorter dom hade tagit med sig samt i ett fint champagne (som Elina sitter och smuttar i sig på bilden.)
Ikväll, eller snarare snart, ska jag iväg och jobba igen men denna gång på ett bröllop i palatset! Hoppas att allt går bra. Vi hörs senare . <3

Vinföreläsning!

img_9833 (MMS)

Efter att ha jobbat åt Kerstin i lite drygt fyra timmar vilket inte alls var lika kul som det brukar vara just för att folket var så ledsen , så gick vi upp på HR där en vinföreläsning skulle hålla till. Just nu sitter vi och tittar när gubbarna tar upp flaska efter flaska och korkar upp dom! Jag vet inte om det är Elinas eller Anna-Lenas mun som har vattnas mest dom senaste minutrarna ! :D bilder kommer sooon!


Dagens maträtt! 

img_7911 (MMS)

Dagens maträtt!  Tomatsoppa à la Mattias med nybakat bröd och Brie ost !


Emelie 18 år



Idag är ingen vanlig dag, för idag är det Emelies födelsedag!
 HURRA HURRA HURRA! :D

Grattis på 18års dagen sötnos!



Mobilblogga

Måste prova att mobilblogga, för första gången nånsin! (Gud vad efter jag är.) Ikväll har mitt rum fått sig en omgång, så nu är det rätt så fint faktiskt ! Kände att klädhögarna hade blivit en aning förstora, och Mattias luddiga strumpor luddade av sig på hela golvet så att det såg hemskt ut. Men nu äre borta! Sängen lockar en aning, så jag tror jag slutar svamla nu och lägger mig istället :) natti natti


mint green nails .



spark



 
Efter att ha ätit grymma chokladmuffins med mjölk gick vi ut och åkte lite spark, Mattias och jag . :) Alltid lika kul, och fast jag råkade köra på en hälsena slutade allt bra. ♥

home baked pizza









Idag blev det hemmagjord pizza med lufttorkad skinka och basilika ! mmm!!!
 
Skolan slutade vid 10, alltså hade jag bara en lektion idag. Söta Kerstin på försammlingsgården ville ha lite hjälp med en minnesstund så jag kvickade mig dit och tjänade några kronor istället. En riktigt lyckad fredag minst sagt! Nu ska jag mysa ner mig med lite götta.



dammtussar kan vara ett bevis på att någon gjort något roligare...

SORRY!
jag vet att uppdateringen är av det sämsta slaget, och det kommer jag ändra på inom kort !!!


semla



har just njutigt av en god semla !! :)

Thomas sabo


 

Är ute efter ett smycke till mitt Thomas Sabo armband. Jag vill ha jordgloben som är på bilden ovan, men har insett att smycken till armbandet oftast kostar mer än själva armbandet :b letar vidare....

systembolaget

Nu vad det länge sedan jag skrev här, och anledningen till detta är dels för att jag blivigt sjuk. Jag åkte på en rejäl magsjuka/matförgiftning!? som gjorde att jag svimmade och så. Nu har jag fått i mig några koppar te, en halv macka och blåbärssoppa så jag är på bättringsvägen i alla fall.

Elina min vän fyllde 20 i Onsdags. När klockan blev 10:00 lånade jag bilen av Anna-Lena och körde ner Elina på systembolaget! En nervös Elina gick in och hela hennes ansikte lyste upp när hon insåg att hon fick röra vid alla saker, lägga i det i korgen och ställa det på bandet för att sedan betala allt själv :) Nästan satt jag längtar till min 20års dag också, men först ska jag fylla 19 och det är inte förns om ett halvår :)





sammanfattning av 2010, Del 2

Jag slår ihop min sommar så får ni se hur härlig den var ! :) 

(OBS!) klicka på bilderna för att se dom bättre :)


Vi fiskade, sov i husvagn, badade, solade, cyklade till krogen från Järvsö, jag och lillasyster serverade på ett bröllop...
        


Karneval så klart.
   


Stockholm ♥
     


18-åring
Towe blev 18 år
 


  
 
två lyckliga 18-åringar!
      



Falamålet<3
Världens bästa ställe som brann ner :'(
       


Södra berget! <3
 två underbara serveringskompisar, en jobbig men lönsam arbetsvecka, och litet avslut i baren!
    





Tilda kom hem från Polen, jag och mattias fick hotellsviten på södra och skolan hade börjat.

     

Towe och Elina.
så började våran praktik och vi drog upp till Sundsvall , jag och elina. Där levde vi rena lyxlivet!
    






      
jag skickade efter en studentmössa (!) , vi var till gävle och Lolla skar av sitt finger ;) jag pluggade till körkortet och klarade skrivningen. Uppkörningen väntade i början av november. Jag och Elina skickade in vårat bidrag som tyvärr inte kom vidare...
 

Jag tog körkort!!!!  Mattias och jag hade vår ettårsdag :) Jag och Elina började jobba på ett underbart ställe och fick ihop några timmar. Jag och Sara B jobbade så gott vi kunde på Södra och fick på de viset ihop en liten sudd där också!
Vi hade den efterlängtade Ölprovningen på skolan tillsammans med Anna-Lena.
Vi avslutade månaden med att bjuda de nykommande eleverna på alkoholfria drinkar! 

  


Det blev december .
julborden var igång för fullt , julgranen kom upp och jag fick fantastiskt fina saker i julklapp ! :) Året slutade med nyårsfirande hos Hanna med ett helt gäng vilket var väldigt mysigt. Bra avslut på det gamla året!
     




S p a n i e n .

Kan glatt medela att jag och John ska få åka till Spanien , tack vare våra lärare! I tre veckor under april för att praktisera.
Till just på pricken detta ställe!  :D


Huur underbart som helst ju! :D


 


t u t t i f r u t t i



(Tidsinställt inlägg)

Dagens sötnos!


you'll always be my hero.



När rean checkades av igår tog vi en fika också, så klart!! fikat var tusen gånger bättre än rean. Inget intresserade mig riktigt...
Vi ska stax åka iväg till Järvsö, så jag ska försöka skynda mig lite...
Kisses<3

Dagens BILD


Dagens TIPS!

dagens, TIPS!
jo. jag tänkte börja med en "Dagens" här på bloggen. tex. dagens-tips, dagens-bild, dagens-tabbe... och idag börjar vi med tips!

En snygg bakgrundsbild kan göra mycket för helheten på bloggen. Kan va aningen svårt att hitta fina bilder, men jag har just hittat en kanonsida. en sida med ca. 125 olika bakgrundsbilder som är helt gratis. Check it out!!

http://pattern8.com/



en 3-lista !



3 TV-program jag kollar på:
Vänner. trotts att jag sett alla serier sjuttioelva gånger får jag aldrig nog av dom. En serie jag förmodligen följt längst och som kommer följa till graven.
The Hills. På något vis känner man igen sig själv i serien sammtidigt som den är underhållande.
Svenska Hollywoodfruar. Mitt "senaste fynd" som jag stengillar- Vadå blonda och rik?!  

3 saker jag gjort idag:
Tränat.
Börjat på ombyggnaden av bloggen! Detta kommer bli grymt.
Pussas!

3 saker jag längtar efter:
Lönen.
Ta studenten.
Sommaren.
+ (Bonus) Flytta hemifrån !

3 saker på min önskelista:
utomlandsresa.
bra betyg.
pengar...

3 saker att hata:
Läxor.
Att gå upp tidigt på morgonen.
Snön !!!

3 måsten:
Spotify.
Kärlek.
Choklad.

L O V E

Min Mattias








Någon jag älskar <3 <3 <3


Mörkbrunt

mitt hår blev såhär;





MÖRKT!
lite mörka slingor som gjorde att hela håret blev mörkt... ovant som tusan eftersom jag aldrig haft det såhär :) Tyvärr kommer färgen inte stanna speciellt länge. Jag har lagt i sådan färg som ska växa ut men eftersom jag inte har några piggment i håret kommer min blonda färg fram efter ett tag. (det är sant, fick veta't idag! :/ )

Föresten. Jag har hittat lite roliga saker som kommer att förgylla min blogg! ni får se senare ;)


Frizz Ann

om 40 minuter sitter jag i stolen hos FrizzAnn. Jag har fortfarande ingen aning om hur jag varken ska klippa eller färga det, men det är ju sånt som märks! (Paniiik) :)
Vi hörs senare!!

<3

sammanfattning av 2010, Del 1

Som jag lovat, här kommer min sammanfattning av 2010. En del av det i alla fall.... DEL 1 :


Mattias och jag firade nyår tillsammans! sötnosen där. :)
han tog sitt körkort den 11. Jag och Lolla invigde badhuset. gymmet blev en hitt! shoppingturer blev det massor av. vi gick på bio. och festade :)
   
      



I Februari var det mycket snö, så en massa skoterturer blev det, (vilket jag älskade!) Till och med en skotertur upp till Kajevall. En helvetes resa som aldrig kommer att upprepas!  jag satt och höll i mig en hel dag, i en massa minusgrader, med andra skoterförare som bara körde ifrån oss. Fast, ett minne för livet, helt klart!
Så blev det dags för tävling. Jag och Lolla ställde upp , och hon kom 2:a i cock and serve medan jag kom 2:a i servering. *stolta!* även det en dag att minnas, men på ett possitivt sätt!
Så blev det alla hjärtans dag. Mattias köpte rosor och bokade bord på Järnvägs. <3
lite snowboardåkning i Vemdalen med Emelie och Lolla avslutade månaden.
        




Stockholmsbesök. av både Rebecca och Filippa samt tremänningen Louise. Väldigt roligt! 
En hel del shopping blev det också. underbart!
Så började jag min praktik på FalaMålet med de två underbara människorna Ullrika och Linda. Den bästa praktikplats jag nånsin haft faktiskt! Jag lärde mig en hel del. som att göra smörgåstårta.
jag och Mattias bakade rätt mycket. Den perfekta sockerkakan på bilden här nedan :) 
Jag Elina Emelie och Carro hade massa tjejmys. <3
  
 
          




Så blev det Påsk och John fyllde år, jag fick en påskpresent av Mattias, Macadamiantårtan var en succé, skotern körde på den lilla snö som var kvar och jag och tilda sov hos mormor och hade det väldigt mysigt! <3 
     




Våra bakverk började bli riktigt klyschiga! det kom snö den 4 maj, Sara och Emelie spelade "med andra ord" med mig och Mattias en hel kväll, jag och Mattias firade ett halvt år tillsammans (2010-05-11), vi körde motorcykel, Tilda fyllde 15, Jag och Mattias hade en hotellweekend på södra.
      






så blev det juni helt plötsligt! Månaden började med Mattias bal. Därifrån fortsatte jag till Emelie för att grilla med mina pärlor, Sara och Emelie. vilken dag!
det var skolans minikarneval mitt i veckan och i slutet av den tog Mattias studenten. Jag fick mitt sista (!) sommarlov. Sa hej då till klasskompisarna och började jobba, först på Stenegården, sedan Falamålet och Södra Berget, ja jag hade jobb för hela sommaren! dagarna innan jag började jobba åkte vi till stockholm för att mattias skulle provjobba på Melkers restaurang.
Så blev det midsommarafton. Jobb jobb och jobb även då...
Syster hade sin konfirmation.
Jag slutade på stenegården och började på falamålet. Där var jag resten av sommaren och varvade det med södra.
                


Del 2 kommer så småningom! :)

Nyårsafton



soooom jag letat efter den perfekta randige kavajen, och nu har jag hittat den! <3 Äntligen säger jag bara. Ränderna ska gå nedåt å kavajen ska va snygg. trotts mina små krav har jag letat sen i somras..  

Hur som helst så bestämde jag mig för att inte köra på en tråkig svart klänning som alla andra till nyår. nej, kavajen fick stå för outfiten istället å det blev kanon! :)


Nyårsafton firade jag tillsammans med Mattias, Hanna, Thomas, Fia, Hans, Sandra och Kristine. Vi åt mat, spelade spel och hade det allmänt mysigt! :)

Toastskagenröra


Rullader m. hasselbackspotatis


Marabouchokladspannacotta m. apelsin

RSS 2.0