välkommen till byggarbetsplatsen!


Såhär ser min arbetsplats ut för tillfället!
de är byggdamm överallt, kablar som ingen har någon aning om vart de tar vägen och vad de gör för nytta, säkert 20st arbetsgubbar som springer ut och in dagarna i ända,.
Jag är ganska trött på att få glasfiber i håret, sågspån och byggdamm i lungorna -För tro mig! medan de sågar ner alla väggar så ska vi ändå stå där och jobba!  Datorer som hakar upp sig, skrivare som slutar fungera, sura gäster.... ja jag skulle kunna göra listan lång.
 
Den här väggen tog de bort igår:
 
Under presseningen så står jag och datorn!
 
Näe de är inte stängt, men man får "hoppa" lite lätt över golvläggaren.
 

new in

 
jag hittade en kofta här om dagen inne på H&M med ett material som liknade fårull. Huuur skön och varm som helst så den passar ju mig perfekt! jag som jämt fryser på vintern....
 
Annars då? jo jag är klar med alla julklappar. Känns väldigt skönt! har nog aldrig varit klar såhär tidigt förut. Nu kan jag stå och hånflina åt alla som inte ens börjat.. ;-) haha
Jag såg att Kevin gick vidare till Idol-finalen nästa vecka! vad tycker alla om det? Jag går och klipper mig hos hans flickvän My som berättade sist jag var där att hans "fans" mest bestod utav äldre tanter som till och med drog honom i kläderna när han var ute på stan! Hon har förresten gått på alla Idol-fredagar för att stötta, och efteråt tar de bilen hem till Sundsvall igen samma kväll och är inte hemma förrän 4 på natten... snällt gjort av henne tycker jag.

Årets adventsljusstake



Såhär ser årets adventsljusstake ut! I koppar, stilrent och enkelt. 

Vinterstaden

Igår pratade jag och Mattias om hur fint  de är i Sundsvall på vintern!
I Lördags när det var lyskväll tände de upp ALL belysning i hela stan! ganska mysigt faktiskt. Ni som brukar köra förbi Casinot på vintern vet jag vad pratar om! (har dock ingen bild på den byggnaden.) Vi kom fram till att Sundsvall är en riktig vinterstad. Det är som finast här då. Stockholm är ju finast på våren, Öregrund är definitivt finast på sommaren och lika så lilla Ljusdal.

Ska ni besöka Sundsvall så gör det på vintern, tips!



 

söt julklänning

jag hittade den här söta tunikan/klänningen inne på indiska igår. jag skulle vilja ha nått sånt här till jul! :) visst var den fin?
 
 

Saffranskladdis

Jag bakade en saffranskladdis och bjöd över Evelina och Alex ikväll. En av de godaste kladdisar jag ätit på länge! Ni borde prova! Här kommer receptet:

100 g smör
75-100 g vit choklad
1 kuvert saffran
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjöl
1 tsk salt
 
Lingongrädde:
3 dl vispgrädde
ca 1 dl rårörda lingon
 
 
Smält smöret på låg värme och rör ner saffran i kastrullen så blandningen får en gyllengul färg. Dra kastrullen åt sidan så att blandningen svalnar en aning och blanda försiktigt i den vita chokladen. Knäck därefter äggen i en bunke och vänd ner sockret. Rör ner smörblandningen i bunken och avsluta med att försiktigt vända ner mjölet, vaniljsockret och saltet med hjälp av en slickepott. Klart!
 
Grädda kakan i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter. Den ska vara sådär härligt kladdig när du tar ut den ur ugnen. Låt sen kakan svalna helt så den sätter sig och kyl den gärna över natten innan servering. Den blir jättegod att servera tillsammans med en lingongrädde gjord på vispad grädde blandad med rårörda lingon.
 
 

vildmarkslivet

 
 Jag har ett helt älghorn liggandes i vardagsrummet som jag måste sätta upp!
jag fick det nämligen av min kusin Erik här om dagen, och veckan innan löd smset "hej kusin, jag har skjute en älg åt dig jah!" och så kom en bild där han står och håller i huvudet lite snyggt. (med inälvorna i bakgrunden...)
 
Eftersom jag flyttat från skogen, friskluften och alla djuren så tänkte jag skaffa mig ett Zoo här hemma i stan istället.(haha)  Ko-matta på golvet, älghorn på väggen, råbock i sovrummet, kottar i en kruka, sten som dekoration och träplattor som underlägg. Ja jag lever ju i rena vildmarken!

pic's from my weekend

I lördags for vi till sthlm tillsammans med Mattias bröder och min svägerska. (oh, känns stort att säga så.)
grabbarna gick på Nitro Circus och vi flickor hade spa-kväll. Win-Win alltså! (även om de kanske inte njöt lika mycket som mig och Hanna när vi shoppade under förmiddagen.)

Doften Moringa luktar huuur underbart som helst, så vi köpte både skrubben och body lotionet.


och till håret lyxade vi till det rejält! först shampoot från Matrix Biolace för färgat hår. Sen inpackning också från matrix, fiberstrong bamboo. (huuur underbart som helst. håret känns så lent varje gång jag använder det. och doften! wow.)


vi köpte jordgubbar, chips och pepparkaksdeg! haha inte nån vidare combo kanske... men gott alltihop.

och så åt vi middag för två nere i restaurang 46. väldigt romantiskt! ;-)

Nitro circus:
 
 

lussebullar

Åh! ser ni vad jag bakade igår? LUSSEBULLAR! 
och ja jag vet att det är lite väl tidigt kanske men jag kunde inte hålla mig längre. Inne på en butik här i S-vall luktar det lussebulle varje gång man går in så jag får skylla på dem! :)
MUMS! jag önskade jag kunde skicka lite doft till er genom bloggen för här luktar det saffran så det står härliga till! men ni får nöja er med bilden.
 

koppar i alla sorter

 

och huuuur fint är det inte?!? koppar och marmor blir en bra combo. jag har börjat fylla lägenheten med detaljer i koppar, och går allt som det ska så borde jag ha ett marmorbord inom snar framtid. Marmorbrickan hittade jag i Stockholm i helgen. Det stod "ostbricka" på den men vad sjutton, man måste kunna ha den framme jämt! :)
 
 

lokaltidningen


 



Tänk att till och med vi kan få ljusdalsposten här borta i Sundsvall ibland! nåja, i alla fall om man är med i den.

Förra veckan kom dom hit till Sundsvall för en intervju (kan ni tänka er att lokaltidningen från Ljusdal åker 30 mil för att skriva en sida om oss liksom!?) Artikeln handlar om hur vi vågade flytta till en stad utan att känna någon och få fast jobb och lägenhet.
Säger som min gamla lärare Anna-Lena (för jag vet att när hon läste detta tänkte hon "Towe, linslusen själv!")

hello again

Förlåt min frånvaro...

Jag ska visa er vad vi gjort i helgen men först ska jag krypa ner i sängen, för vet ni vad? jag har jobbat natt och är SÅHÄÄÄÄR trött just nu. *bara 1 timme kvar*
Natti natt!
 
 

Allt möjligt



Det händer allt för ofta så konstiga saker där jag jobbar... Här är det någon som låst in sitt kort på rummet och bestämde sig därför att försöka bända upp dörren istället.... Det gick inge vidare.. 


Här har vi min söta arbetskollega Stina! Vi kikade in i de nya rummen som snart är färdiga och Stina passade på att prova duschen i sviten ;-)



Haha och här är jag på Mattias jobb och hälsar på. Kalle leker med maten.... :-)


Den här bilden snodde jag från Tova! Den näst sista delen på bron sattes dit här om dagen. Bara en sektion kvar!

okänd trollkarl...

jag ska berätta en pinsam sak som hände mig här om dagen...
 
Carl-Einar Häckner bodde här i veckan. Någon som känner igen det namnet?? haha för det gjorde nämligen inte jag.
Han ställde sig vid receptionen och ville köpa 6st loka utav mig, Javisst! svarade jag och frågade om han ville sätta upp dem på rummet. Ja gör det äru snäll, svarade han. Och så tittar jag frågande på honom och tänker happ... vilket rum då!? Och han ser att jag ser ut som ett frågetecken så han säger Ja men Häckners rum. Jag tänkte inte mer på det men han lämnar inte receptionen. Istället kommer två till (som jag fortfarande inte har någon aning om vilka de var) men de börjar prata om att de ska spela in en Podd tillsammans. (haha så vitt jag vet är det bara yngre kända personer som spelar in poddar och berättar om sina liv, vad de gjort, hur de blev kända osv.) Ingen vill väl lyssna på tre medelålders män tänkte jag bara....
Och så börjar Carl-Einar trolla med en kortlek. Eller han rättare sakt plockar ihop en hel kortlek från luften, en meter ifrån mig, så jag säger "jaha, så du kan trolla också! va roligt!" och då börjar han skratta och säger "jaavisst serru! nu ska jag visa dig!" och så står han och kastar upp en massa kort som försvinner, han blandar alla kort väl, och sedan ger han mig fyra jokrar efter varandra utan att titta på korten, och han säger till mig att kolla under kassan i receptionen för där ligger nämligen spader 5. (och hur han gjorde de har jag ingen aning om... kassan står ju jag framför och tangentbordet ligger uppe på...)  men där låg minsann spader 5.
 
Hur som helst så var han duktig och de var inte förrän Mattias kom för att hälsa på mig då han säger "ja men titta där, vad heter han nu då... han är väl känd?!" som det liksom klickade! hahaha ja just... pinsamt kanske...
 
 

before and after

 
BEFORE:
 



AFTER:
Här ser ni kanske, att håret har fått en annan färg!  en aningens mörkare blond färg, en nedtoning, eller som frissören My säger: en 10a. Jag är super nöjd! mitt hår var så solblekt och slitet förut men nu känns det fräscht igen.

clams for lunch

 
 
 

Till lunch slurprade vi i oss ett gäng musslor, jag och mattias! det är så gott att doppa bröd i vitvinsåsen för då får man verkligen upp alla smaker. Dessutom smakade dessa musslor lite sötare än de vanligaste man brukar äta, blåmusslorna.
Aldrig provat förut?! Men GÖR det då! :D

lampan "Ranarp"

 
 
Jag har ställt mig i kö för denna lampa! visst är den läcker!? precis vad vi behöver bredvid sängen, fastklämd på stolarna. Tyvärr är den för tillfället slut här i Sundsvall....





ett exempel:
 

Yollibox

Dagens tips!


Gah! på hemmakväll i Sundsvall kan ni bland annat fynda dessa raringar! Yolliboxar, av alla dess smaker. mm!

livet i lyx

mina vänner vet verkligen hur man lyxar till vardagslivet en aning!
förra veckan kom alex och evelina hem till mig och dukade upp bordet med allt från pepparkakor med mögelost, till vindruvor, kex philadelphia-ost och melon.
Senare gick vi till Delicerano och såg Mårten Andersson, stand up komikern! underhållande och trevligt!
 
 
Igår tog jag och Sara bilen, inhandlade gotta på Hemmakväll och for sedan till Timrå för att överraska Frida! (vilket vi misslyckades med eftersom vi inte hittade hennes lägenhet... men när hon hade förklarat vart hon bodde så blev hon glad när vi äntligen kom fram!)
 
Tack hurreni! :)

halloween

Jag har ju glömt att visa er bilderna från min halloween!
Vi samlades hemma hos en vän till Mattias, jag var chaufför hela natten och de flesta hade klätt ut sig, till ovanligt läskiga saker! jag tycker inte om sånna som kommer med en stor mask över ansiktet eftersom man inte ser vem människan är! inte heller sånna som har spökat ut sig så hemskt så att man drömmer mardrömmar om dom sen, usch! ;) men de hade verkligen lyckats i alla fall!

Här är vi hemma hos Hans.// Jens blev målad på Stadt.
 
bröderna Holt.



Alex såg ut som Gunde Svan// usch, en mask över ansiktet...
 

Man blev nerkladdad med pennor överallt! vad ska detta föreställa liksom!?


Men snyggast utklädd var nog ändå Frank! haha, en riktig svensk glassgubbe.


Emelie och hennes kompis Tess hade lyckats väldigt bra må jag säga! ;) Terese med gigantiska ögonlinser, och emelie med sina vampyr ögon!
 


Men jag menar! Det här ser ju bara hemskt ut!!! :(

Nyklippt




Igår besökte jag äntligen frisören. Hon tonade håret med en fin lite mörkare blond färg, gjorde en inpackning och klippte bort de slitna. Nu är det fräscht och fint igen! Jag ska visa er lite senare! 

Har precis kommit hem från ett hårt pass på gymmet med Sara! Vi upptäckte stak-maskinen och jäklarns vad de sved i armarna! Kommer vakna med en härlig träningsvärk i morgon. Nu: duschen!

Söndagsmiddag






Vi firade pappa på farsdag i söndags (och ja jag vet, farsdag är nu på söndag den 10:de november) men eftersom jag jobbar den helgen så fick det bli såhär istället. 
Och jag tror han uppskattade det! Vi bjöd på pilgrimsmussla till förrätt, oxfilé med potatiskaka till varmrätt och choklad pannacotta med hallon till dessert. Jätte gott och som grädden på moset så hade vi bjudit dit vår farmor och farfar också som verkade njuta utav maten. Ett trevligt avslut på helgen på alla sätt! 
Att sedan köra hem till Sundsvall sent på kvällen i spöregnet och i dimman med dåliga lysen (jo vi har verkligen dåliga lysen på bilen. Tror jag ska köpa extraljus till vår bil i julklapp!) var ju mindre kul... Men det är en annan historia! 

Blossa glögg



Vissa säger att det är för tidigt för julglöggen. själv tycker jag att det kan vara himla mysigt att slå sig ner i soffan med lite varm glögg och en pepparkaka med lite mögelost på! Speciellt i dessa mörka tider... Man måste liva upp vardagen lite! Och tips på bra glögg då? Jo de ska va blossa så klart! 

BOY

 
 
 




 
New in! Det ska vara ljusdal alltså... tänk, det är bara där man kan få tag på dessa snygga tröjor.
 
 
Hur mår ni idag? Jag mår toppen! idag ska jag jobba, träna och åka och storhandla. En bra start på veckan :-)

Before sleep



Jag har massor med bilder att visa er från helgen, så jag tänker inte summera helgen i detta inlägg utan ni får se allt i morgon helt enkelt! 
Just nu sitter jag i soffan med en macka och lite te innan det är time to sleep! 
Vi hörs i morgon gott folk :-*

RSS 2.0