Läran



För ungefär 3 år sen så hade jag ett sånt här papper med mig när jag skulle göra praktik, och nu sitter jag här och fyller i detta papper åt en praktikant som jag själv haft ansvaret för i fyra veckor. 
Han är från slottegymnasiet i Ljusdal och går den bästa linjen hotell&restaurang (som nu mer heter restaurang och livsmedel). 


Hair styles

 
 
Åh jag tycker det är så fint att sätta upp håret i en lagomt slarvig knut, eller i en stor fläta och sedan "dra ut" den lite i varje böj.
Jag fick sån beröm av My sist jag var till henne och klippte mig. Håret mår sååå mycket bättre nu och det är tack vare Maroccanoil och hennes hemliga tips! Vill ni veta? så klart ni vill. En dag i veckan (helst två) så ska man lägga in håret i en bra inpackning och låta det sitta i så länge man bara kan, helst hela dagen. Knepet i det hela är att du handdukstorkar hela håret innan du lägger i inpackningen, och sedan slår in håret i plastfolie! på så vis bevarar du värmen och håret blir 10 gånger bättre än om du bara skulle ha lagt i en inpackning.
Man blir väldigt snygg, hehe, men det är värt det! :-)

Can nada!

 
Jag som inte har kanalen för OS hemma (är det 3an?) höll mig uppdaterad på nätet istället. Vad tycker ni om matchen? Värdelös va!
Jag kan INGET om hockey (och är inte intresserad heller!) men gissade i lördags hur det skulle sluta. 4-0 till Cannada trodde jag, och både Mattias och min praktikant skrattade åt mig! "näruu, du kan inte sånt där du towe, de blir ju säkert 3-2 till Sverige!" och så började de prata om vem som skulle göra målen, men skrattar bäst som skrattar sist säger jag! Ja hade ju för sjuttsingen nästan rätt, och tippade bra nog mycket bättre än hockey-freeksen själva.
Och till er som är besvikna- De kommer fler OS! :-D 
 

This makes me happy

Lite såhär såg min helg ut. Vi åt en Überfrukost på hotellet med la familia. länge länge, precis som man ska göra på en lördag tycker jag! Vi hade alla lite olika ärenden att uträtta så vi började i stan och kämpade (hehe, jobbigt att shoppa) oss sedan vidare ut mot Birsta. Sen åt vi en härlig sushi lunch innan de for hem igen och jag laddade upp för nattjobb. Haha, jag satt faktiskt nyss och räknade ihop mina OB-timmar för den här månaden och kom fram till att jag nog aldrig haft så mycket OB som nu. 176 timmar, i OB liksom! och i en så kort månad som februari... hur går det ihop?

Just nu söker jag efter ett par höga ljusstakar... eller ja, ni som läser min blogg vet att jag har suktat efter ett par sånna länge nu. Svenskt Tenn har en underbar sådan på lager, men 1800 kr är väl lite väl dyrt kanske.... HÄR hittar du den.  
MEN så dök dessa upp på Mio och ingen var gladare än jag! tills jag såg att alla ljuskoppar (alltså koppen som sitter högst upp) var sne, och hur man än skruvade så lutade den ganska kraftigt... GAH! tragiskt alltså, för detta hade varit ett riktigt kap annars, 179kr. Se bilden nedan: 

 

Fler bilder från helgen:


 



 

Kär i koppen!


Denna uuuunderbara thé-kopp är nu MIN och en början på min nya samling. En ROSA kopp med en fin guldkant, ett stort guldöra och med en söt ros på, kan det bli mer jag!? :-)

Marble






Mamma köpte denna underbara marmorbricka inne på Kardemumma förra veckan åt mig. #kärlek vid första ögonkastet kan man säga! Visst passade den bra här :-) tusen tusen tack! 

skvaller och latte

 
Sara har precis kommit hem från Egypten den lyllosten! så här om dagen tog vi en kvällsfika på Barista för en catch up. De var dags att skvallra maaassor, och dricka Chai Latten som är magisk just där! Finns ingen bättre dryck!

Hängselshorts

 
 
 
ett par hängselshorts har jag alltid velat ha! Visst är dom fina? De finns på H&M för 399:-
 
De fick dock inte följa med mig hem. Måste fundera lite till först.... Letade efter dessa här nedan egentligen men jag hittade dom inte... H&M har för övrigt fått in massa fina saker nu! Har ni kikat in deras hemsida? klicka HÄR annars. Här kommer lite fin inspo där ifrån.
 
 
 

Det ska gudarna veta!

Bild från förra veckan.
 
guuud det känns som att mina nätter aldrig tar slut nån gång. Men i morgon gör jag sista. (Äntligen!)
jag vaknade upp med världens huvudvärk som inte ville ge sig idag. Tog en alvedon, drack vatten och tog en prommenad men inte fasiken försvann den för det... Det blev dessutom värre när jag skulle börja jobba. Jag är glad (för gästernas skull) att jag jobbar natt och inte dag kan jag säga, för när huvudet värker är jag ingen glad människa! haha det ska gudarna veta.
Håll era tummar och tår för att den försvinner, snarast. Tack!

new in

 
En sån här fin marmorbricka hann jag fynda idag, innan jag ens hade vaknat!
 
Mamma smsade mig nämligen för att visa vad Kardemumma precis hade fått in (Jag har spanat efter just denna bricka i evigheter) och så klart hade jag lagt telefonen på plåtstolen bredvid sängen med vibrationen på. (inget ljud dock men det färrade ju högt nog ändå). Som tur var ska jag väl tilläga, för jag bad henne köpa den åt mig och sekundrarna efter var den slutsåld! Ibland ska man ha tur :)
 
(för er som inte följer mig så ska jag tillägga att jag jobbar natt och sover på dagarna för tillfället.)
 
bara några minuter senare ringer Mattias för att fråga något och då var det bara att gå upp. Det är i princip omöjligt att somna om igen om jag en gång vaknat.
MEN. än så länge är jag pigg, och klockan är nu 02:25. bara fyra och en halv timme kvar av detta pass, sen får jag gå hem och sova igen! :)
 

Härlig kommentar!

 
"Jag och Zlatan har samma näsa och överkropp". haha, åh jag älskar Bosse Östlin och hans gäng från Glada Hudik! Och det stämmer ju faktiskt, de där med näsorna i alla fall. Överkroppen kan jag inte bekräfta, men säger han det så är det nog så! ;-)

Kärlek på påse!



Vi sprider kärlek på hotellet i helgen genom att ställa upp söta små påsar fulla med hjärtan! 



Valentines Day

Vi firade alla hjärtans dag en dag för tidigt i år, eftersom våra jobb krockar totalt i morgon.
Vi lyxade till det med en lång sovmorgon, en promenad, och så en maaassa matlagning! (något min karl är bäst på!)
 
 

Vi åt pilgrimsmussla med chips av rödbeta och brynt smör.
 
Lamm med rödvinssås, rotselleri, blomkålspuré och lök.

och så en citronpaj med bär och italiensk maräng med smak av lakrits.


 

Visst är han duktig! :) min lilla prins :-D

Peel, pop, shake!




Stream är en serie sockerfria livsstilsdrycker med olika funktioner. I korken sitter alla smaker och vitaminer som man slår på för att frigöra dem. Först tar man av plastbandet, sedan slår man på korken och sedan skakar du flaskan. (Där av peel, pop, shake!) 
Eftersom drycken är helt sockerfri, innehåller endast 2 kalorier och är proppfull med färska vitaminer är den det nyttigaste alternativet som går att köpa i dryckesväg just nu. 
Vissa vitaminer tappar sin verkan i vatten och solljus redan efter 24 timmar men eftersom stream har satt sina vitaminer i korken bevaras man dem på ett enkelt sätt. 

Jag och Mattias provade dessa två igår, och de får helt klart godkänt! 
Den gröna står för immunförsvaret, röda för energi och den lila för återhämtning (tex efter gymmet eller när du är bakis.) 

Nå, upp till bevis!

Inlägget är sponsrat™ 

Anton Corbijn & Russel James




Och där kom tavlorna äntligen upp! 

Mattias kom tillbaka igår, men trött som han var så somnade han i soffan så jag fick stå för middagen :) 
Konstigt de där. Själv har jag jobbat hela helgen och skulle avsluta allt med en jobbnatt, och HAN är den som är trött! Haha
Vi hann ut på Ikea en sväng först och jag fick tag på två ramar till mina bilder som nu gör sig fint i tv rummet! Kommentaren jag fick på bilden till höger var, "va sur hon ser ut! Är de meningen de?"

 Svar: ja!  Han är ju för göllig ibland! :)<3

Avskedsfest för Stina




Såhär såg det ut lördagskvällen då vi hade avskedsfest för Stina som flyttar till Brisbane, Australien nästa vecka. Shit alltså! Hon är så grymt modig tycker jag som flyttar till andra sidan jordklotet helt själv. Något jag själv aldrig skulle våga.... 
Åh jag kommer sakna dig min fina vän! 


Sockerkaka med glaze och blodapelsin

 
 

Wow den här såg ju helt magisk ut! tror jag ska prova göra den till veckan när jag har nån dag ledigt. Prova ni med vettja!

Recept:
Gör en sockerkaka från scratch eller köp en färdig mix. Glaze: Smält smör, rör i florsocker, i med några droppar citron. Är den för lös häll i mer florsocker, är den för hård häll i lite mjölk. Vi tog i några droppar karamellfärg. Skär blodapelsin i tunna skivor och lägg på.


to die for

 
Lampan är to die for!
Skulle dock inte kunna ha den i våran lägenhet eftersom det är snedtak och så sitter en takbjälke mitt över köksbordet... hm. det får bli inköpet till vår nästa lägenhet istället! ;-)
 

LION

 
 
 
Jag hittade en jätte härlig tröja här om dagen inne på H&M Divided! lite udda med trycket på ärmarna.Like it!
 
Jag hämtade ut mina bilder från fotografiska idag, så spännande!!! hann dock inte sätta upp dom, så ni får se sen när det är klart :-) Hann faktiskt inte göra så mycket mer idag. Sov till 10, sen åt jag frukost framför nyhetsmorgon innan det var dags att börja jobba igen. Tänkte ta en prommenad men ni ska se slasket utanför alltså.... det snöade inatt men tinade i morse så det är gigantiska vattenpölar överallt. Ska man prommenera nu är det bäst att sätta på sig gummistövlarna! 
 

Incheckning



63 rum, 139 gäster skulle checka in igår. Puh! Säger jag och torkar nästan svett från pannan... Fem grupper från bland annat Täby, Stuvsta, Ersboda och Norge som ska spela någon fotbolls cup i helgen. Knixet i det hela är att de alltid vill byta rum med varandra, "jag vill bo bredvid dom här istället!" Eller "mitt rum är trångt" eller "om jag flyttar dit så tar hon min plats." De enklaste vore om dom bytte med varandra själva men eftersom vi måste veta vem som bor i vilket rum IFALL det skulle börja brinna. Skulle de brinna i ett rum så skriver vi ut brandlistan till brandkåren, och skulle det då vara försent att rädda en människa så ser man vem det är som bott där. Skulle vi då ha fel namn där så blir de jäkligt fel!!! Inget som dom fattar vilket ställer till det lite ibland. 
Men, ikväll kör vi så de ryker igen!

sushi time

 
 
 
Som jag skrivit många gånger förut- När Mattias är borta passar jag på att njuta av en stor tallrik sushi! Eftersom han ändå inte är något stort fan av det...(huuur kan man inte vara det!?!?!)
 
Medan han är och roar sig i Fjällnäs står jag och jobbar i receptionen heeeela helgen. Men, de är väl inte mer än rättvist eftersom det var tvärtom förra helgen :) jag slutar jobbet kl. 22:00 ikväll, så då tänker jag lägga mig framför tvn och somna till vänner!
Trevlig helg på er! ♥

meny provning

på bilden: Camilla & Conny.
 
Sorry för den dåliga kvalitén på bilden..
Såhär såg det ut igår när vi hade provsmakning på Augustas vår-meny! snaaaart öppnar vi! YEY!!! dessutom provade vi 31(!) viner. Japp, ni läste rätt. 31st!!! eftersom både Spendrups, Menigo,och Martin&Servera ville visa upp deras sortiment så blev det liksom lite överdrivet många. Men ingen klagade, inte heller jag! ;)
 
Såhär såg vinprovningen ut. Vi fick äta både citron (syra), popcorn (sälta), choklad (beskhet), maräng (sötma) samt aromatkrydda (umami)  och sedan dricka en klunk vin. Både av rött, vitt och rosé. sedan provade vi vinerna ihop med maträtterna och kom tillslut fram till de viner vi ska ha. det kommer bli Succé!
 

Vid vårat community-table: Vi väntar på resten utav gänget. :-)
 

Pelargoner

 
 
 
Visst har jag köpt fina Pelargoner till lägenheten :-) Eller säger ni som Mattias "tant-blommor!" haha
Jag har som sagt inget internet hemma och det suger ju nu när jag tänkte visa er en massa fina bilder här. Men det nya är på G har jag hört, så jag får väll hålla tummarna för det.
 
 
 

pasta in the making!

 
 
 
 
Här kommer lite härliga bilder från vår pasta kväll. Himmelskt gott, och det var ju ändå första gången som vi gjorde egen pasta liksom!
Det blev lite finare bilder från systemkameran som jag tänkte visa er men eftersom vi inte har något internet hemma så har jag inte kunnat ladda upp dom förrän nu...
Vist ser det gott ut?! min fina kock, han kan han! :-)

Pasta till middag



Mattias gjorde pasta till middag kväll! Hemmagjord pasta med en sås av kräftstjärtar, spenat, vitlök, gullök och créme fraice. (Som jag knåpade ihop). 

Dagens svåra val



Där var typ dagens svåra val.... Vilket paket är orginal?! 

Heeeej alla bloggläsare! Jag har jobbat, varit ute och gått, handlat och sitter nu med en kopp kaffe i handen :-) en vanlig vardag med andra ord... 
Vad har ni haft för er? 


This weekend






Såhär har helgen sett ut:
• många fikapauser 
• hemmagjord pizza, helgens favvo käk!
• långa sovmornar 
• långa promenader och blåbärsfrukost, en vinnande combo! 

RSS 2.0