Sånt som faller mig i smaken just nu

Fina kläder, håruppsättningar, inspo bilder, ja lite allt möjligt! :-)


Tillbehör

Igår slängde en gäst upp detta på receptions disken och sa " troru kocken har detta som tillbehör ikväll nurå?" (Vi hade wienerschnitzel på menyn) bönerna ska egentligen vara kapris men vår knäppa stammis hade inte hittat några.
Hahaha jag skratta och sa- vänta lite! Jag hämtar honom för det här vill jag inte missa!
Mattias fick minsann höra vad som skulle vara till. (Måste även tillägga att samma gäst köpt kryddblandningen aromat till vår restaurang för han kryddar sina mackor med det, så knäpp är ett milt ord för honom.)
Men man kan gott säga att det är en gäst som förgyller dagen. Han har alltid något väldigt konstigt och knäppt att komma med. Tack för det! :-)


Sofi Fahrman

Jag kikade på Instagram tidigare idag och fick syn på denna bild. Trodde först det var nån som lagt ut en bild på mig, för visst var det väldigt likt!?!
Men det är för sjutton Sofi Fahrman!


Färgat håret

Tänkte försöka visa er att jag färgat håret, men det syns inget vidare på bild... Så ni får nöja er med dessa två bilder!
La i röda pigment i underhåret i fredags och fyllde i med en mjuk varm brun färg idag! Blev riktigt nöjd tillslut :-)


P-fest

Igår, (söndag) var det dags för personalfest!
Det blev nöjeshallen denna gång med trekamp bestående utav de tre grenarna: skytte, rida tjur, och köra gokart! Jag vann överlägset med 800 poäng över alla på skyttet, tjuren slängde av mig som en vante medan jag hamnade i B-finalen på gokarten och varvade mina motståndare! Fick stå på pallen som bronsmedaljör tillslut och ingen va gladare än jag! :-)
Sen fortsatte kvällen på O'Learys med mat och drinkar, och så avslutade vi allt hemma hos mig och Mattias med dans till Mikael Jackson.
Tack hurreni, fina kollegor!


more to come

 
 
 
NICE, aha?

ROSES.

 
 
 
Rosorna fick sin plats i sovrummet. Att blommor kan göra så mycket! :)

Todays!

 
Vi bjöd på nått så enkelt som hamburgare ikväll, eftersom Thomas och Anders sover över. mums!
Nu sitter jag på nattpasset och har precis jobbat två timmar. baaara sju timmar kvar :)

flowers

 
Det var alltså dessa skönheter jag vann ikväll! LYXIGT! Tack blomsterboden :-)
 

sovrummet

 
i brist på annat så gjorde jag om lite i sovrummet idag. Bättre bilder kommer i morgon, det lovar jag!
När jag var och handlade ikväll så vann jag hux flux blommor värda femhundrakronor. tio rosor, tjugo tulpaner, och så en till bukett (Vet ej namnet på dem blommorna...) så jag ställde rosorna i sovrummet och vips! vad mycket finare det blev.... Bilder på det i morgon alltså :)
 
 

Hey Fredag!

Hade en plan för dagen som sprack klockan 8 i morse. Bestämde mig för att sova ut, helst till klockan tolv eftersom jag ska jobba natten. Sen tänkte jag gymma, städa, handla, och så fortsätter listan.....
Men! Jag vaknade redan 8 i morse med världens huvudvärk och en rinnande näsa! Kunde inte sova längre och jag kan ju antagligen inte gymma heller. Inte värt att chansa.
Så istället bunkrade jag upp med storfrukost a la Towe! En skål med fil och äppelbitar, mitt nybakta bröd med pumpakärnor i, ett stort glas nypressad apelsinjuice samt nya tidningen från Sofis mode. Kanon! Hej fredag.


Shoes

SKOOOORNA! De är äntligen här och sitter precis som dom ska!

Från H&M, passa på nu innan de tar slut, vettja!


Kotlett!

Visst blir man sugen när man ser bilden???

Det är helstekt fläskkotlett med potatis och svampsås (och på bilden även bea men det hade inte vi.)

Blev sugen på det för säkert två veckor sen men vi har (typ) inte lagat mat i lägenheten sen före julen. Någon lunch har vi väl gjort å lättare varmrätter eftersom vi jobbar så olika.
Men idag var alltså dagen då det bjöds på karré, äntligen!
Kan säga som såhär: det smälte i munnen, Det gifte sig, godare än godis! Mums. <3


Family guy VS Olle Eksell?

 
 VS
 
i helgen när jag var hemma hos mamma och pappa i krogen så var mattias tvungen att stanna kvar och jobba. Därför hade han hela lägenheten för sig själv, och därför så ringer han glatt och säger "Towe, jag har gjort om lite. tänkte att jag kanske skulle starta en karriär som inredare istället"...... jasså vadårå? säger jag. "Jo för att jag hittade en skitsnygg stor poster på Family guy idag och den passade så himla bra där din Olle eksell tavla hängde så jag satte den där!" vid det här laget så fattade jag att han skämtade så jag skrattade bara åt saken. men då säger han "haha skratta du! tavlan jag köpte kosta bara 100 spänn! alltså tänk såhär towe. jag får ju fyra sånna här affischer medan du bara får ett exemplar utav din! så jag tänkte, om jag köper tre till så kan vi ju fylla alla våra väggar!"
han är bra smart den där mannen, eller hur? ;-) men nån karriär innom inredning kommer du nog aldrig att få, puss! ♥

Explosion!

Men hallå där!
Slutade klockan tolv så nu tänkte jag packa väskan och traska iväg till gymmet. Alltid lika skönt att jobba frukostar... Man slutar så himla tidigt! :-)

Idag kom både varorna och spendrups drycken. Huuur mycket som helst och jag hatar att bära de där tunga backarna från den ena sidan till den andra. Det tar sååån tid! Därför är det bra att ha praktikanter med sig, det går att köra med dom ganska så bra ;-) (alla praktikanter måste ju tänka "åh nej. Inte towe igen" när dom inser att det är mig dom ska få vara med.)
När sista backen är inne i kylen så exploderar lokan! Neeeeeeej!! Kylen står liksom utomhus och det gör ju inte saken bättre... Halt och jävligt vart det där.
Suck.


Some pic's.

Här får ni lite fina inspo bilder, innan läggdags.


This is my sister:

Den här bilden är riktad rakt emot min lillasyster! Har försökt nå henne ikväll (och många kvällar förut också) men utan att lyckats. Är samhälle en jobbig linje?? ;) det verkar som så.

Hihi puss! <3


Natti

Lillasyster svirade ihop en fin fiskbensfläta på mig ikväll. Kände mig så pass fin att jag har bestämt mig för å sova med den. Hihi! , natti natti!


succé

 
Fikade hos kära farmor å farfar på lördagseftermiddagen. Det bjöds på ostkaka & vin. Farmors små ideér tycks bli succé varje gång!

"Tle små lättel"

 
när jag hoppat av bussen igår så for vi till det HÄR stället och åt. Beställde "Tle små lättel" (Tre små rätter) och tog friterade bananer med glass och hounung till dessert, standard! huuuur gott? helt makalöst gott eftersom det var evigheter sen jag åt det sist.....

I min väska

Hoppade på buss 29 för att ta mig hem. Otur som jag har, så hade termostaten i bussen gått sönder preciiis idag när termometern ute visar ynka -20 grader. Brrr!! Nu har jag precis bytt och det är betydligt varmare på den här.

Sånna här nödvändigheter finns i min väska! Ett par hörlurar, Sofis mode tidningen, tuggummin och Victoria's secret parfym.


2 Wanties

 
Högtalaren "transparent speaker" är farligt snygg! hos PEOPLE PEOPLE kan ni köpa den för 5800:-
Tröja- Alexander Wang, Jacka- River island, Jeans- Joes Jeans, hansband- Dannjo Zania, solisar- Ray Ban, Skor- Brian Atwood.
Vill ha HELA outfiten. punkt.
 
 

Hjälmen UFO

Jag tror inte att jag visat er min nya snygga hjälm?! Det är en "UFO" (och inte ett miffo, som pappa säger.... ;-)

Jag har jobbat frukost, tog sen en promenad och åt tonfisk wraps när jag kom hem.
Sen somnade jag visst framför tvn och vaknade nu! Hoppsan! Meen, helt ärligt så tycker jag det är okej att sova middag om klockan ringer 04:00 på morgonen.
Funderar på att baka bröd, städa och tvätta lite saker nu. Effektiv!


iPhone x5

 
Bild från när fem kära vänner var på besök.-
 
Kan tycka att det är ganska roligt att diskutera iPhones och vad folk tycker om dom. Antingen så ääälskar man dem, eller så hatar man dem. (jag ÄLSKAR!) Skulle nog aldrig kunna köpa mig ett annat märke, just för att det är så lätt och smidigt att förstå sig på en sån. 
Mattias Sony hatar jag. konstiga "appar" och trög touch... man kan ju till och med använda penna på den touchen! de finns knappt nå smilysar (bara tråkiga)  och alla appar går inte att hämta.
Sen vet jag också att iPhones är myyycket dyrare, men kanske inte i längden... tåls att tänka på.
Ni får säga vad ni vill, men så tycker då i alla fall jag ;-)

SATC.

 
Jag är en riktig "Sex and the city"-lover och längtar så in i bomben efter "the Carrie diaries". Tänk er, Carrie 16 år i new york! Hoppas det blir riiiktigt riktigt bra. Premiären var den 14 januari i USA. Längtar ni lika mycket som mig???

Tips!

 
Såhär ser mitt kylskåp ut! det finns liksom ingen utväg längre, nu ska vi ta träningen på allvar! :)
 
Visste ni att man blir sugen på det som står längt fram i kylskåpet? så om man placerar allt det gröna centrerat och synligt så kommer man automatiskt bli mer sugen på det!
 

HAY wooden hand

Sådär, då har jag fått lite ordning här hemma. Serveringshyllan står i tvrummet och glänser av många olika anledningar!
 
Alla Iittala glas är uppställda, min otroligt vackra "hay wooden hand" har fått sin plats där, några korgar, vaser och VIPS!

 
 
 
"handen" Fick jag i julklapp av mamma, annars kan ni hitta alla iittalas varor HÄR, Lasse Åbergglasen HÄR, och korgarna HÄR  
 

Polaroidkamera

Här ska ni få se något roligt! Min lillasyster äääälskar att ta kort, så hon fick en Polaroidkamera i julklapp. Ni vet, en sån där som skriver ut kortet på en gång. Strax innan vi åkte hem ikväll så tog hon ett kort på mig och Mattias som jag tänkte sätta upp på min nya serveringshylla.

Kolla vad läckert, att bilden liksom växer fram!
 
 


 
 
Bilden blev tillslut jätte fin! (lite dålig skärpa på bilderna jag taigt med iPhonen,men ni ser vad jag menar.)

SUNDAY.

 
Mums!

söndagsträning

 
 
Såhär hårt tränade vi i morse, jag och min syster. Har ni inte köpt Sofi Fahrmans bok än så GÖR DET så ska ni få känna på träningsvärk sen, det kan jag lova er.
 
 
 

jag vill vara turist.

 
 
Älskar våran "lilla" tavla i hallen. Just för att den är så stor (som ni kanske ser på bild 2.)
 
Jag skulle vilja ut och resa snart. Se lite mer utav världen. sola bada och sippra härliga drinkar vid havet. Äta stark mat och mycket pasta. prova på ny saker och lära mig mer om andra kulturer. Gå på museér och se alla fina byggnader.  Vara en riktig turist, helt enkelt!
 

strawberries

 
 
Sitter vid datorn hemma i krogen och går igenom bilder. Här är två från min 20års dag :)
 
hoppas ni alla har en fin helg!
 
 
 

skynda fynda

Eftersom det är kallt ute, åker pälsen på! MMmm vad jag älskar den! Behöver aldrig frysa. :)
 

Införskaffade mig ett nytt halsband igår som jag tänkte visa er, ett riktigt fynd från Kappahl. skynda fynda om ni vill ha ett lika dant.


 

glasunderlägg

Sånna här beställde jag utav pappa (gratis) sex stycken för att kunna ha som glasunderlägg. Jag hade nämligen sett att de sålde sånna på Village i Birsta för 119:-/6st. är inte det sjukt? nu hade de fått in nytt lager efter som de sålde slut på dessa som smör, tydligen. Fattar ni vilka lättförtjänta pengar.

 
 
 
 
 
 
Såhär ser mina ut i alla fall. MINST lika fin ;-)

no more tv.





Sämst tv. :-( Nu är den på lagning, vilket kommer ta en jääääääkla tid! suck suck suck!!
egentligen ska vi nog inte köpa elprylar tror jag, efter som allt bara går sönder för oss ändå!?  hm :)
 
 

home home home.

 
Såhär glad är jag tralalala för snart så åker vi hem. :-D
 

I LIKE

Ibland känns det skönt att kunna slinka in på IKEA´s blogg och vila ögonen ett tag. Så mycket fint, och så rätt!
 
I LIKE.
 
 
 

dagens problem

Körde frukosten i morse på hotellet! Det var några veckor sen nu. Sen kom jag hem och tänkte lägga mig framför tvn en stund (när man är tvungen att kliva upp 4:00 på morgonen är det okej att sova lite på dagen!)
 
Men tror ni jag  fick mig nån blund?? ICKE. det sa PANG i tvn och så började det lukta bränt! och vet ni vad min första tanke var? *typiskt, de var den brandsläckaren det...* Men jag hann dra ur kablarna och ringa hit Mattias. sånna här gånger är det rena turen att vi bor ovanpå jobbet för han var här på två röda. Tvn är nu stendöd och måste in på lagning... yippie! men vet ni vad Mattias berättade för mig sen? brandsläckaren går att fylla på. Så skulle jag behöva använda den, så kan jag åka in och fylla på den igen! ;) Min fina brandsläckare.

 

bodylicious!

 
känns så skönt att jag har börjat träna. Hoppas verkligen att jag håller i det nu bara...
 
Har köpt Sofi Fahrmans nysläppta bok Bodylicious-och det är precis det jag tänker bli. Bodylicious!

rostfri vagn

 
Sent igårkväll for vi iväg och hyrde släpvagn för att hämta denna läckerbit. En stor rostfri vagn, som minst sagt är lite annorlunda att ha i ett tv rum. Men jag gillar den skarpt, tror det kommer bli riktigt läckert sen när jag ställt upp alla saker jag vill ha där.  så fortsättning följer.... :)

shoes

Hittade dessa godingar inne på H&M´s hemsida idag. Snygga! finns dock bara från strl.36 och uppåt  så hoppas jag kan ha dem!
Finns mycket fint inne på deras hemsida nu faktiskt... helt annat än om man går in i butiken för då finns det ABSOLUT ingenting som lockar.
 

frallor

 
Titta vilka fina frallor jag bakade i morse! :)) kände mig väldigt duktig.
 
Har ni gjort nyårslöften? det har inte jag, för jag kan aldrig hålla dem ändå. DÄREMOT så skadar det inte att försöka, så idag packade vi väskorna och promenerade till EGO för att gymma lite. guuud det är ju så grymt skönt efteråt. De kör sin gratisvecka nu till veckan, så jag tänkte passa på för att se om det kanske kan va nått för mig. :)
 

Mezoyo

 
 
 
Okej, såhär såg min lördagskväll ut! Vi bokade bord på Mezoyo tillsammans med Alex och Evelina.
 
Vi valde olika rätter allihop, och jag tog gösfilen med smörade rödbetor, chevreost och kapris som är på bilden längst ner. Alex valde ankbröstet med serranoskinka sötpotatiscreme och karjohansvamp, Evelina tog renfilen med portabellosvamp rökt svartrot blåbär och polkabetor, samt Mattias tog den fjärde och sista rätten  lammytterfilen med jordärtskockacreme bondbönor, smörstekt ostronskivning.
MUMS mums mums! tror alla njöt utav allt det varma.
Sen kom där emot desserten in och då blev det andra reaktioner..... fy. Jag valde Lakritscremebrulen med hallonsorbet. BLÄ! den smakade bränd gröt, tror jag. Sorben var god, men brulen allltså!....usch.
servisen var inte bra den heller... så jag vet inte om jag skulle rekomendera stället... men vi hade en trevlig kväll! :)
 
 
 
 
 

07:00

 
MORNING SUNSHINES!
När ni vaknar, så går jag och lägger mig. ÄNTLIGEN har jag jobbat klart för natten och kan gå hem.
PUSS å natt :)

i hörnan...

Jag fick en stor svart bricka i julklapp utav farmor & farfar. Kupan utav syster, så jag satte ihop en liten "hörna" vid fönstret. Allt är så enormt, men ser så fjuttigt ut på bilderna. Ni får helt enket komma och besöka oss om ni vill se IRL.! ;-)

 
 
 
 
 

vit brandsläckare

Jag veeet, det borde vara en självklarhet att ha en brandsläckare i sin egna lägenhet. Men denna läckra brandsläckare fick jag utav svärisarna i julklapp. Snygg va?  Det följde med ett bra fäste för att man ska kunna sätta upp den på väggen också så det ska jag låta min käre Mattias fixa. TACK så himla mycket! :)

HJÄRTA.

Beställde pizza till jobbet eftersom vår egna restaurang fortfarande är stängd. När jag öppnade kartongen så låg denna söta lilla pizza där i. Pizzabagarn måste älska mig?! ;-)
 
 

Alvar Aalto

 
Jag fick en sån underbart fin vas i julklapp av mamma och pappa. Det är Alvar Aaltos collection från iittala, ni vet, mitt favorit märke. ;-)
köpte ett gäng tullpaner idag och ställde den på köksbodet.

Kitchen Aid

 
 
Kitchen Aiden som vi hämtade ut idag kom i en stooor kartong. i den kartongen fanns en lite mindre, och i den lite mindre kartongen så fanns det en ännu lite mindre kartong. Väldigt välförpackat! (Vilket bara är bra!) men kanske inte för oss ivriga människor (jag) som bara vill slita upp sakerna och se hur det ser ut.
Visst är den läcker??? Vår lilla bebis :)
Eftersom min mamma köpt en stor fin brödbok & degskrapor och min syster en jäsningskorg till oss i julklapp så ska här bakas bröd nu. Mattias ska göra en surdeg, och jag ska nog göra bullar någon dag. mums!
 
Nåja, först kanske man ska sluta jobba för dagen. bara en timme kvar här i repan nu. Är så pass duktig så jag jobbar fem dagar denna vecka, vilket bli ända tills på Söndag.

2012 del 2.

Här kommer andra delen utav årssumén.
 
 
 
PANG! och så blev det Juli!
Först flyttade vi, med hjälp av våra familjer annars hade det aldrig gått. Vickan hade kommit hem. Sen blev det gatufest veckan, jag jobbade nästan hela men hann gå en gång med alex och evelina. Tilda sov hos oss, vi fick semester, åt sushi, var på bio, gick på aktioner, var på grönan och vann stora kexet! så fyllde jag 20 år. Jädrars alltså.
 
 
 
I Augusti hade vi inflyttningsfest, vi tränade massor upp & ner för trappstigen på norra berget, hade stora middagar, bowlade massor och började få till det fint i lägenheten.
 
 
i september lagades det god mat på alla håll och kanter, vi gjorde bland annat en trerätters hemma i korskrogen och bjöd in farbror Sune och Simone. Så var vi till fjällnäs och fjällvandrade tillsammans med Thomas och Hanna. Farmor och Farfar firade guldbröllop.
 
Så var vi på serveras mat mässa med jobbet i Oktober. provade ostron (Blä...) och åt julbord. Lillan sov över, mamma och tilda lånade lägenheten och vi jobbade massor.
 
Så kom november, och det minns väl alla eftersom det inte var så länge sedan... men visar er ändå lite bilder :)
Jag var Tingeling på halloween, mamma följde med mig till Göteborg för att göra sista kollen på magen (usch det var hemskt!) vi gick på twilight, julpyntade lite smått, åt himla god mat uppe på södra berget med världens bästa Leif och Solan. :)
 
DECEMBER. Ni får bara tre bilder härifrån, eftersom det nyligen varit. Ni kan ju lika gärna bara skrolla ner så ser ni. Men! december innehöll massor med saker. vi jobbade fram till den 21:a, massor med julbord som avslutades (pust). Vi kom HEM och fick klä granen, baka, slå in julklappar, fira mattias, åka skoter, sova ut, hälsa på kusiner, och fira nyår.
 
PUNKT. Vilket år! trots detta så hoppas jag att 2013 blir ännu lite bättre. om det nu är möjligt... ;-) Tack för detta år, alla fina därute! ♥
 
 
 

2012 del 1.

Dags för årsbokslut. Here we go:

I Januari myste vi i vår gamla lägenhet. Jag köpte glajjor, och började jobba massor på Baltic.  
 
I Februari fick Mattias hjälpa de stackars BMW´s som inte orkade starta när tempen gick under minus 25. (Väldigt roligt!) och mina kära gamla lärare kom på besök. det uppskattades verkligen. :)
 
I Mars så tog vi långa promenader, gick på gym, jobbade massor,tog vara på all ledig tid och åkte hem till hälsingland och så bytte de alla fönster i lägenheten ganska så plötsligt. Vi fick sova mitt på golvet och allt var kallt och jävligt. :)
 
 
 
I April åt vi massa god mat, bland annat på "Dellan" hos Alex, och på Oscars med min familj. Så var vi till Fjällnäs och körde skoter, gottade oss i stugan och solade i snön. Mattias köpte ny bil och jag shoppade massor. :)
 
I maj hände det massor... Vi kunde sitta ute på altanen och fika, vi fick följa med på krogfesten via jobbet, jag bjöd mamma på en London resa (och guuuud vad kul vi hade!!! vill göra om det snarast.) och så fick vi tag på ny lägenhet.
 
 
Juni. Emelie tod studenten! Vi var med i tidningen Bilsport och midsommar stod på schemat.
 
 

festliga maträtter

Coop önskade mig gott nytt år genom att ge lite rabatter och dyligt via mailen. Dessutom fick jag tips på festliga maträtter. Det komiska i det hela är att jag är allergisk mot: 1.Jordnötter, 2.Soja... (och så fortsätter listan ganska långt ner) och de festliga tipsen innehåller antingen jordnötter eller soja.

Helstekt oxfilé med het sojasås, och jordnötsglass med chokladdoppade rån, mums!

Tack för de festliga tipsen coop, men nej tack. ;-)

 

2013

 
 
Hejsan på er och gott nytt år! Nu gör vi 2013 till det bästa året någonsin!
Igår hade jag en jätte bra nyårsafton med fina vänner, god mat, mousserande och massa fyverkerier! En väldigt lyckad kväll helt enkelt, och nu är jag ordentligt utvilad efter en lång natts sömn. Jag tänkte inviga det nya året tillsammans med min familj. Jag och Mattias ska köra hem i morgon bitti till Sundsvall igen, så det gäller att passa på.
Hopppas ni haft ett jätte bra nyår, och att ni är lika sugna på att ta tag i det nya året som jag!
 
 

RSS 2.0