avgift

 
Hoho, idag såg Sundsvalls tidningar ut såhär, och alla är rasande. Igår blev det klart att även privatbilister måste betala för att köra över den nya bron.
Vad jag tycker? de har ju tappat meningen med hela konceptet att får bort trafiken och bilköerna från innerstan å minska avgaserna i centrum. Som en insändare skrev "Fruktansvärt slöseri med skattepengarna som man inte ens kan ha glädje av förens man har betalat för elendet två gånger!"
 

mys tisdag


Bonsoir!
Idag ska jag baara mysa ner mig i soffan med en kopp kaffe och en bra film. Efter den dagliga promenaden vill säga, igår gick vi hela 6km! tror inte att det blir lika långt idag men skönt var det :)
 
 

hipp hipp hurra!!

på bilden är det jag och min morfar som sitter och käkar glass i gamla stan i ljusdal! 
 
Idag fyller min älskade mormor år! :) Hipp hipp hurra!! :D Till helgen ska jag fira henne hade jag tänkt, om hon är hemma vill säga så som hon far och flänger jämt och ständigt. Hon har precis kommit hem från Teneriffa men vem vet, hon kanske är på nya äventyr nu ;-).

lägenhetsfunderingar...


Vi har suttit och kikat på lägenheter i Stockholm jag och Mattias. Det är väl snart dags att flytta dit (okej, innan året är slut i alla fall, hehe.)
Den ovan var väl läcker?! ;-). 1rum och kök med en sovalkov. Betongväggar, tegelväggar, stilrent kök, rått...
Vi siktar in oss på 1rum och kök, max 2 rok. eftersom vi ska köpa den. Så nu ska vi bara skrapa ihop ca. hundratusen var som vi kan lägga i kontantinsats!  :) eller ja, först spara, sen söka jobb, sen banken och sist lägenhetsköp.... GO!

Fotografiska

 
 

underbara bilder från fotografiska, och de två nertill är nu påväg hem till mig!

Zlatans reklam för volvo

Alltså jag tror de flesta jag känner är lite småförkyld nu... och även så jag. men de är väl sånna tider nu.. 
Idag när jag ringde hem så var det en som svarade "haaallåå?!" med en röst som var helt döven.  Rösten lät precis som Phoebe i vänner när hon sjunger smelly cat smelly caaaat haha minns ni det avsnittet?
 
förresten, har ni sett årets reklam eller! såg den ikväll när jag satt framför tvn. De är Zlatan som gör reklam för VOLVO medan han sjunger sveriges nationalsång. herregud, kika här:
 
 
Vad tycker ni? Mattias kommer hoppa i taket när han få se den, eftersom de både är självaste Zlatan och volvo. finns ingen bättre combo för honom! ;)

spaghetti strap - top

Varför har jag inte fått tummen ur röven och köpt mig ett linne med spaghetti straps förrän nu? 
Det passar till i stortsätt allt, gör vilken vilken outfit som helst lite roligare och dessutom är det
oerhört användbart.
ni hittar det bland annat på H&M.

middagstips!

 
Här om dagen gjorde vi mega burgare tillsammans, med egen malet kött, goda dressingar, bacon och sallad på! hett tips på en god och lätt middag :-)

mix´n match

 

 loppisfynd, julklappar och födelsedagspresenter står blandat på tv rumsbordet hemma hos oss.
ljuslyktan som står i mitten på bild 2 fyndade jag på loppis för en guldtia. Sånna fynd gillar vi!
 
 

I phone you.



Min fösta iPhone höll lite drygt 3 år innan jag tappade den i golvet och baksidan gick sönder... Jag fick glas i fingrarna så fort jag höll i den så jag bestämde mig för att köpa en ny! 
 
Den första jag fick ut hade ett fabriksfel, själva telefonen var lite "bubblig" i plasten så jag fick ut en ny, den andre höll i bra precis ett halv år innan den började ringa till folk när telefonen var låst, och den sista fick jag ut nu förra torsdagen. (IPhone lagar aldrig sina telefoner utan man får en ny.) men den gick inte ens att starta så nu sitter jag och väntar på ek fjärde leverans... Haha vad brukar man säga? Fjärde gången gillt? ;-) de är tur min gamla fortfarande fungerar.. Jag har tejpat baksidan! Vääääldigt vackert. Men lite glas i fingrarna har väl ingen dött av!? ;)

Tripple



Har ni träffat min tvilling? Eller kanske.... 


Min trilling!? Haha well, nu har ni. 


Downhill





 
Såhär såg söndagens bravader ut! 

Mattias åkte till fjällen över helgen för att göra något som är bland de roligaste han vet- åka skoter! Jag passade på att göra något jag tycker är skitkul- downhill i slalombackarna i Järvsö. 
Varje gång vi åker till fjällen så åker vi förbi huuuuur fina backar som helst men vi åker aldrig i dom.. Tragiskt! Så jag stannade hemma och fick åka i dom fina backarna i Järvsö istället :-) 
Och vilken fin dag vi fick! Strålande solsken och 7 minusgrader. Underbart helt enkelt!

Tapas-lördag


Hej! ❤️ 
Tänkte bara kika in och önska er en trevlig lördagkväll. Såhär har min sett ut so far; njutit av tapas i mängder! Blinier, Västerbottenpaj, charkuterier och räkor. mums! 
Nu? Movie time!

Kallt om fötterna




Om jag ångrade att jag öppnade fönstret igår? Jo lite kanske... Men jag skulle ju bara titta om det hade snöat och svaret på min fråga blev japp! Det hade det. Det kände jag, speciellt på fötterna eftersom en halv meter snö ramlade in genom fönstret!

FRIDAY!


God morgon! ♥
Idag startade frukosten redan 04:15 för sportlaget Karlskrona. Trötta killar som nu tar flyget hem med en förlust i bagaget...
Jag där emot mår som en pingla! jag stod och bakade bröd redan kl. 3 inatt, gjorde dessa snygga vitaminshots och kokade ägg åt grabbarna. De är ju fredag för sjutton!!! happy weekend!

Klingande- Jubel

 
 
Klingande- Jubel
 
de är två franska tjejer som älskar svensk house musik som gjort den här låten och den är just nu min favvo låt. Den är toppen bra att spela när man jobbar helt ensam i receptionen på nätterna, eller när man ska städa tex. Tummen upp!

20 facts

 
 
1. jag är 160cm lång.
2. jag har så kallat "glas-hår" så vad jag än färgar så bara rinner det av. (forever blondie..)
3. mina naglar är stenhård och växer extremt fort!
4. sover med duntäcke året om.
5. har mer eller mindre jobbat sen jag var 16.
6. älskar att bo och leva mitt i stan.
7. är inte speciellt duktig på att laga mat (tur jag är ihop med en kock! aha, jag tänkte taktiskt där ;-))
8. äääälskar serien "vänner".
9. favvo färgen är rosa.
10. har tävlat i bowling, hade licenskort, ett eget bowlingklot och reste till bland annat Danmark för att tävla.
11. har rest till både Thailand, New York, Spanien, Cypern, Gran Canaria, (finland, norge räknas ej va.) 
12. är receptionist på ett Best Western hotell.
13. älskar inredning!
14. jag är vänsterhänt
15. spelade elgitarr förut! >.<
16. dansade hip-hop och cheerleader förut
17. jag är en sommartjej
18. jag skulle vilja bli en inredningsarkitekt någon gång i livet.
19. mitt mellannamn är Madeleine
20. jag älskar paket! alltså verkligen älskar! jag skulle bli glad av att få en inslagen tomat lika gärna, bara jag får öppna ett paket! haha

Confused little girl.

 
Åh har ni sett denna video än!? Jag kikade på den igår och så poppade den upp på nyhetsmorgon.
Lilla flickan blir förvirrad av sin pappas tvillingbror. Hon får alltså träffa sin farbror för första gången, och blir minst sagt förvirrad! kolla hennes ögon! haha stackarn! hon stirrar först på sin farbror och flackar snabbt tillbaka med sin blick emot sin pappa.

koppar

 
Igår kväll roade jag mig med att surfa runt efter nya inredningsprylar till hemmet. Resultatet ser ni ovan, finns så mycket fint i koppar som jag vill ha.

Marlboro


Den här bilden gjorde Tilda här om dagen. Riktigt läcker tycker jag!!
 
 Usch, jag vaknade upp och kände mig förkyld idag... . Sore throat, ah.. I don’t have time!
Men jag kom till jobbet och fick beröm av L-J (ägaren) så glad är jag i alla fall! En gäst har fyllt i en ankät på nätet där det bara står possitiva saker om "Miss Towe"! hahaha, "she was the most pleasant best western staff member I have met. She was friendly and very helpful & nothing was too much trouble. Well done!"
Ni ska veta att det ska mycket till innan en gäst som är nöjd med vistelsen går in på nätet för att skriva något bra om personalen. Det tar man för givet liksom, att ett hotell ska vara bra. Men är det däremot något som går att klaga på så går man med lätthet ut på nätet och skriver in det!
 

sökes

 
 
Just nu söker jag ett par riktigt långa ljusstakar, två st. Gärna olika långa, precis som på bilderna FAST i koppar! Visst är de snygga!

TED talks

Sofi Fahrman la upp dessa klipp på sin blogg här om dagen. Jag har nu suttit och kikat på dem under nattens gång (jobbar nätter igen) och tycker alla borde kika på dem när ni har tid över! Två saker som kommer att beröra... just saying.
 
* Happy and healthy
How do you define yourself
 
 

Saturday pics

Såhär såg min helg ut i bilder.
 
Först checkade jag in familjen på hotellet. Även om vår lägenhet är hyffsat stor så är det alltid skönare och lite lyxigare att få sova på hotell i riktiga sängar. (och sen så har vi ju hotellfrukosten. den är ju nååågot bättre där än hemma hos oss... ;)
 

Så Shoppade vi så klart, oh vad nöjd jag är med både lampan och mattorna!
 
Sen åt vi lasagne! Något jag HATADE förut, och jag kan inte riktigt njuta av det än... det är mindre gott om jag säger så.... :) Men mamma och pappa älskar det så Mattias snodde ihop en på beställning.

Så åt vi god efterrätt hos Mattias på torget!


Och avslutade sedan kvällen med bowling på södra berget. att jag vann bör tilläggas! hihi

Tack älskade ni! ♥

no more thieves



sådär ja ! nu ser vår dörr ut såhär så förhoppningsvis så blir det svårare för tjuvarna att ta sig in. TACK pappa för monteringen!♥
Locket runt låset gör att det näst intill blir omöjligt att låsa upp dörren utifrån (eftersom vi har ett brevinkast i dörren där man med lätthet skulle kunna stoppa in ståltråd och vrida runt låset.) Kedjan sitter där mest för att kunna se vem som är på den andra sidan utan att behöva öppna helt. En liten säkerhet liksom.

mini mattor i skinn

åh vilken härlig helg jag haft! jag tänkte summera den här så kika in lite senare.
 
Jag tänkte visa er vad jag fyndade på IKEA igår. Först och främst sänglampan! såå länge som jag väntat på den. När IKEA fick in lampan första gången så sålde dom slut på några timmar, men den här gången hann jag vara med. RANARP heter den och ni kan hitta den HÄR.
Sen den lilla mini mattan bredvid sängkanten! oh huuur snygg!? jag tror den kommer bli en riktig storsäljare. Jag har ju en stor mörkbrun ko-matta under vardagsrumsbordet så dessa kunde inte passa in bättre (Dock är de små mattorna Getskinn!). Ni hittar den stora mattan HÄR ,den lilla finns tyvärr inte på nätet ännu, men den heter MARTORP.
använder man den inte som matta så varför inte SÅHÄR !  hur snyggt som helst. TACK IKEA! ♥

alltså människor....

 
 
Vaaad är det för fel på folket?!
såhär såg vår bakdörr ut tidigare i veckan. Någon eller några har alltså tagit sig in på innergården, tryckt upp dörren med en kofot och sedan gjort inbrott hos våran granne (lägenheten bredvid oss...) det hade lika gärna kunna varit våran... FYYYY!
Polisen var in på hotellet för några veckor sedan och frågade om vi hade någon "grupp" som bodde här. Det hade tydligen varit ovandligt mycket inbrott i stan och polisen misstänkte att liga låg bakom det. Jag kände mig inte så värst rädd eftersom vi både har en portkod in till trapphuset och sedan ett lås på dörren. (Dessutom är det en inbrottsäker dörr vi har in till lägenheten.) Men det verkar ju inte hindra dem så nu ska jag iväg och köpa både låskåpa och titthål.  Här ska inga tjuvar komma in!
 

latte löv

I måndags blev vi bjuden på mat hemma hos Alex och Evelina i deras nya lägenhet. (de är såå fint där!)
Efter maten provade vi deras nya kaffemaskin och jag gjorde latte-hjärtan i koppen. Det blev snyggt ju! en sådan skulle man haft... så att jag kan göra latte-löv, tss!


 
 
 

Smoothie med kiwi & avokado

 

Denna smoothe bara mååååste ni göra någon gång! till en lyxig brunch kanske, eller när ni vill kicka igång måndagen. Själv så kickade jag igång veckans sista pass på jobbet med denna syrligt goda och uppiggande drink.
 
Till fyra glas behöver ni.
2 lime
4 apelsiner
1 avokado
2  kiwi
1 banan
 
1. dela citrusfrukterna på mitten och pressa ut saften. dela avokadon och peta bort kärnan.Dela i mindre bitar.
2. Häll ner citrussaften i en mixer och tillsätt avokado.
3. Skala kiwi och banan och skär i mindre bitar. Tillsätt i mixern och kör blandningen slät. Häll upp i glas.

Årets första


 
Puh! Då va årets första gym-pass över! Det kommer säkert kännas sådär härligt i hela kroppen i morgon (smärta!) 
Vad har ni andra sysslat med idag? Själv har jag både jobbat, städat, gymmat, tvättat och lagat mat så jag känner mig rätt nöjd nu faktiskt. En bra film i min ensamhet får avsluta kvällen. :-) 


@ work.

 
Det var så skönt att packa upp alla grejer i går kväll när vi kom hem till Sundsvall igen. Även om det är snäppet bättre att vara hemma och mysa med familjen, ligga i soffan och lata eller hänga med vännerna. Men ett nytt år har börjat och det ska bli skönt att få in lite rutiner igen.
Som alltid vid denna årstid.. Fick ni några julklappar? Jag fick sanslöst fina! Mamma vet precis vad jag önskar mig, trots att jag själv inte har en aning... jag ska visa er lite fina saker senare.Hoppas ni mina fina läsare har haft en toppenjul och ett riktigt härligt Nyår. Nu tar vi 2014 med storm tillsammans, vi har 365 dagar att välja precis vad vi vill göra och lägga vår energi på. Do what you want to do och följ dina drömmar!

Jag sitter just nu och jobbar,
man kan säga att allt är som vanligt här i receptionen. Lite lite gäster bara men då passar jag på att uppdatera information, lägger upp nya bokningar, rensar datorerna och värmer mat till stammisarna istället. Så fick jag faktiskt finfrämmande mitt uppi allt! Emelie och hennes pappa kikade förbi, så jag passade på att visa dem våra nya rum här på hotellet. Och så kom min kära Victoria in här också. som jag saknat henne! :)

New years 2013/2014

Men hörrni vilken bra Nyårsafton. Bästa tänkbara skulle jag vilja påstå! 

Vi tog vårt pick och pack och for upp till Fjällnäs där det fanns gott om snö och minusgrader. Vi lånade Mattias morfars stuga tillsammans med Thomas och Hanna. Jag har nog aldrig sett så mycket folk där uppe... Alla stugor var bebodda, skidbackarna proppfull och skoter lederna hade tung trafik! 

 Som ni ser på bilderna, de är som att komma till ett annat land om man jämför med resten utav Sverige. Hej vinterland! 







RSS 2.0