Jul-auktion

Vi gick på jul-auktion idag! De fanns otroligt mycke saker som gick för flera tusentals kronor... 


Den här döskallen till exempel. Men läcker va den! 


Eller den här tivolihästen. Den gick för tiotusen! 
 

Ett gammalt karamell-ställ! 



En stor häftig lampa. 


Att lära sig virka...




Såhär såg det ut igår när min moster Mia skulle lära mig virka. De gick väl sådär eftersom vi kom på att jag är vänsterhänt och hon höger... Men hon gjorde så gott hon kunde och nu kan jag snart göra "mormors-rutor!" 

Jag kommer ihåg när jag gick i åttan och hade syslöjd. Min fröken försökte lära mig virka genom att titta på henne genom en spegel! Haha alltså huur dumt!? De blev ju inte lättare för de... 

Fin julklapp


 
Den här söta tomten hade min kusin Ellen gjort på träslöjden i skolan. Så slog hon in den och gav oss den i julklapp! Otroligt gulligt :) 


Dagens fynd!




Lite såhär ser dagens fynd ut. En jätte fin fjällrävenjacka fick följa med hem från Ljusdals motor. 

Party time




Igår var jag ut med denna brutta! Vi försökte ta en någorlunda lika bild som den vi tog för typ 10 år sedan! Men det syns väl i alla fall att de är vi va? 
Vi slog klackarna i taket på stadt redan från klockan 22:00 på kvällen eftersom vi visste att det skulle bli mycket folk. Jag tycker riktigt synd om er som kom några minuter efter det alltså... De fick stå och köa i minst en timme.
Vid halv fyra kom vi hem så idag är vi bara allmänt sega. Det blir bio ikväll i alla fall. Hundraåringen, vad tror ni om den? 

Julafton

Julafton såg ut lite såhär i år! 
Vi åt julgröten tillsammans med mormor, farmor, farfar, morbror och Simone. 
Sen blev det lunch och julklappsöppning hos Mattias föräldrar. 
Till sist åt vi middag hos mamma och pappa och öppnade alla klappar. Så spelade vi spel i timmar.
En jätte fin dag med goood mat och fina julklappar! 











Julafton

Julafton såg ut lite såhär i år! 
Vi åt julgröten tillsammans med mormor, farmor, farfar, morbror och Simone. 
Sen blev det lunch och julklappsöppning hos Mattias föräldrar. 
Till sist åt vi middag hos mamma och pappa och öppnade alla klappar. Så spelade vi spel i timmar.
En jätte fin dag med goood mat och fina julklappar! 











lite lätta tips från personalen på baltic

Några heta tips:
Ställ aldrig blockljus nära varandra direkt på bordet, och låt då för guds skull inte bordet stå i vägen för någon gäst som liksom bara råkar knuffa till det. Och skulle det hända, ställ inte de sprittnya skinnstolarna nedanför. De blir liksom lite svårt att få bort då. låt inte heller det nya fina marmor-locket till det nya marmor-köket ligga nedanför. det kan liksom spricka lite lätt då.... ett tips bara.


 
 

Mannerströms kollektion

Vad vi fick för fint utav Katarina och Lars-Jerker i julklapp?
Jo en traktörpanna samt en stor fin skål. Pannan kommer från Mannerströms kollektion, och som ni säkert (inte) minns så har vi fått från hans kollektion två år tidigare också, så nu har vi hela uppsättningen!
Väldigt fint gjort utav dom tycker jag. Det känns lyxigt att använda både stekpannan och grytan vid matlagningen.
 

brända mandlar




En sak jag aldrig gjort förut är brända mandlar, så sist vi var hem så bestämde jag mig för att prova eftersom Mattias hade gjort det några dagar tidigare och de smakade precis som sånna man kan köpa på marknader, ni vet? varma, knapriga, söta, ja helt underbart goda!
Gissa om det blev en succé! jag ska göra en stor sats nästa gång, så att de räcker  i nån dag till åtminstone. Vill ni också prova? klicka HÄR för det enkla och super goda receptet!
 

hoppfallerallanla

 
Här om dagen slog jag in de sista julklapparna, puh! nu väntar jag bara in fredag så att jag kan åka hem. MEN innan det så ska jag jobba en extranatt, (min chef tänkte att eftersom jag ändå var inställd på att jobba nätter så kunde jag lika gärna ta en till eller två, men jag sa ifrån mig den sista. nån måtta fåre väl vara!)
 
Annars då? jovars. det är bra. Jag har inte mycket att säga eftersom det hänt så pass lite sen sist... och jag vill inte vara den bloggaren som skriver ALLT i detalj:  "i morse somnade jag halv 8, vaknade sedan 14, gick upp, borstade tänderna och kammade igenom håret. Sedan satte jag på mig skorna och jackan för att gå till ICA och handla. Där träffade jag en arbetskamrat... bla bla bla bla bla!"
 
DÄREMOT så händer det något roligt i morgon i alla fall. Dessa lappar sitter uppe och det betyder ju att det är dags för Katarina och Lars-Jerkers julklappsutdelning. Spännande!
 
 

nattbesök

inatt kikade dessa herrar in och gjorde mig sällskap ett tag.  
 

i torsdags

 
Yolliboxens "purple granadilla rush" är ju huuur god som helst!

När lillasyster är på besök så är det lagligt att äta glass i sängen! vi slängde ut stora maddrassen i tvrummet och la oss framför filmen "känn ingen sorg" som är baserad på Håkan Hellströms texter och musik. (SJUKT bra&berörande, SE den!)
Vi strosade omkring på birsta kvällen då stormen "Ivar" satte fart. (är så glad att jag inte jobbade den kvällen, för när tågen och bussarna ställdes in så bokade dem upp ALLA rum som fanns kvar på hotellet! snacka om kaos.) ikväll/inatt däremot är det hur lugnt som helst.... på en lördag. jobbar nu fem nätter i rad, så på onsdagmorgon går jag äntligen av. 

Min kära stammis!



Igår kom min älskade stamgäst och gav mig en stor system-påse full i godis och sa "Towe, de här är endast till dig, och god jul på dig!"
Har aldrig sett sånt här godis förut... Men det står "svenskt" på alla påsar? 
Ja han är ju för go i alla fall! När jag och Mattias bokade resan till gran canaria så va han den som tipsade oss om de bästa restaurangerna, stränderna, och hotellen. Han hade tydligen rest dit 27 gånger... 
Ja sånt här gör ju att jobbet blir lite roligare, tack för det! 


uppdatering från jobbet

 Såhär ser receptionen ut nu. (de är inte alls klart ännu men man kan i varje fall se ljuset i tunneln.)
Receptionen blir vit med en list utav koppar, nya lampor ska också komma som även dom är i koppar, likaså inredningsdetaljerna kommer att bestå utav koppar. Läckert!

 
Intill receptionen ligger numera det gröna rummet;

ALLT är grönt. Väggar, golv, tak och möbler. Coolt!  inte heller klart, men man kan i alla fall börja se vad det kommer att bli.
 
nåja, fortsättning följer...

kort summering

Jag summerar helgen här helt enkelt! det får duga med väldigt dåliga mobilbilder dock...

I lördags bjöds det på trerätters hos mormor. vi fick nobellsoppa till förrätt, fläskfilé med pärer och sås till varmrätt samt saffranskladdis till dessert. Åh heaven! hon kan, min mormor!  och man får göra det bästa av saken när man blir många i en liten lägenhet. :-)



Så hade vi glöggmys hemma hos svärisarna sent på kvällen. Fina små glögglas!


på söndag blev det bakstuga. Vi gjorde allt från brända madlar till saffransskorpor och pepparkakor.
 
 



Såhär såg det ut för 17 år sedan när vi satt vid bordet och bakade pepparkakor...
 
 

Spansk paella




Omnom nom! Smaskens! 
Har precis avnjutit paella och nu sitter vi bänkade framför tvn och idol (som resten av Sverige... Hehe) 
Ha en fin kväll!

freeeedag

 


De är fredag och jag började morgonen med att sörpla i mig en sån här goding! :)
Jag har haft helg sen onsdag kväll, huuur skönt som helst bw, eftersom jag jobbat 13 dagar i streck.
Först myste jag hemma hos mormor med glögg, russin och pepparkakor, sen for vi hem och det började snöa. Tänk att det kom 3 decimeter snö bara sådär, pang bom!

ikväll ska vi äta paella som riktiga spanjorer! lovar att lägga upp några riktigt härliga bilder senare ikväll. ttyl!

Nyårs bubblan




Jag fick hem nyårs klänningen igår och blev väldigt nöjd! Den blir nog toppen! :)

Det tar sig!



Såhär jobbade vi igår. Usch så tragiskt! Men de har vänt nu, kolla här:


Lars-Jerker med dammsugaren i högsta hugg (hotellägaren) 


Mattan lades! 


Receptionsdisken kom dit


En disk i mässing! Inte illa. 
Men som ni ser är det lite svårt att ha öppet 24/7 och samtidigt koppla om alla sladdar (det går liksom inte så bra att checka ut gäster utan datorn....) 


Cheers for monday!

Brrr, jag sitter bakom receptionen och fryser... säg nu inte att jag kommer bli sjuk! Jag har både kostymen OCH min fliströja på mig. Katarina skulle hoppa i taket om hon såg mig! (men det man inte vet lider man inte av...)

Kaffe och kakor muntrar upp denna måndag. Usch, det är tungt att jobba nätter och sedan slänga om schemat till eftermiddagar och förmiddagar. Jag jobbade ju natten som var så jag satt och skrev nyckelkort till mig själv eftersom jag nu även jobbar eftermiddag så är det jag som checkar in alla gäster också.
 
Nä va säger ni, skål för måndag!
 

inspirerande bilder

här kommer lite härliga bilder jag samlat på mig. Älskar den stora krukan på första bilden med granris och julgranskulor i silver, likaså adventljusstaken på bild 2, kopparlampan på bild 3, tavlorna från fotografiska på bild 4, den fina vedförvaringen och bordet på bild 5, samt ananasen på den sista bilden som faktiskt kommer HÄR IFRÅN.


 
 

med ett års mellanrum

för PRECIS ett år sedan så jobbade jag natt, (precis som jag gör inatt) och då såg första advent ut såhär!:
 
Det kom så mycket snö så att taxi bilarna fastnade här utanför och gästerna hade svårt att ta sig här ifrån. Plogbilarna körde varv, på varv, på varv, på varv...
 
Idag, PRICK ett år senare ser det ut såhär när man kollar ut:
 
 
Lite trist...  Jag vill faktiskt ha snö vid första advent! tända ljuset och äta lussebulle. det är liksom en oskriven regel att de ska vara så!

RSS 2.0